Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,8%, στα 1.727,4 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,8%, στα 1.727,4 δολάρια η ουγγιά
Άνοδο κατέγραψαν τα περισσότερα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Την πρώτη ανοδική του εβδομάδα μετά από πέντε πτωτικές ολοκλήρωσε ο χρυσός, αξιοποιώντας την υποχώρηση του δολαρίου, χωρίς να καταγράψει ωστόσο κάποια αξιοσημείωτη άνοδο που να δείχνει αλλαγή τάσης.
Παρά την οικονομική αβεβαιότητα παγκοσμίως, που θα μπορούσε ενδεχομένως να στρέψει τους επενδυτές στο χρυσό, το αμερικανικό δολάριο έχει αναδειχτεί την τρέχουσα περίοδο σε ασφαλές καταφύγιο αφαιρώντας αρκετή από τη λάμψη του πολύτιμου μετάλλου.
Με το αμερικανικό νόμισμα να οδεύει όμως για την πρώτη πτωτική του εβδομάδα μετά από τρεις ανοδικές, ο χρυσός κατάφερε να «κλέψει» αγοραστές.
«Αναμένουμε ότι ο χρυσός θα συνεχίσει τον Ιούλιο να κινείται αντιστρόφως του δολαρίου, αλλά περιμένουμε από τους επενδυτές να 'πουλήσουν' το όποιο ράλι του χρυσού, με φόντο τις προσδοκίες για επίμονη ισχύ του δολαρίου τον Αύγουστο αλλά και παραπάνω», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Andrew Schrage, CEO της Money Crashers.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού ενισχύθηκε κατά 14 δολάρια ή 0,8%, κλείνοντας στα 1.727,4 δολάρια η ουγγιά.
Έτσι, στο σύνολο της εβδομάδας το συμβόλαιο του πολύτιμου μέταλλου ενισχύθηκε κατά 1,4%.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι είδε το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,5% στα 18,61 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1%.
Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1% στα 867,2 δολ. κλείνοντας την εβδομάδα στο +4,4%, ενώ το παλλάδιο πραγματοποίησε ράλι 7,6% στα 2.018 δολάρια και βρέθηκε άνω του +10% στην εβδομάδα.
Τέλος, ο χαλκός κατέγραψε άνοδο 1,6% στα 3.349 δολ. η λίβρα με +3,6% στην εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης