Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της παράκαμψης Αμφιλοχίας: Θα γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά μετακίνησης

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της παράκαμψης Αμφιλοχίας: Θα γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά μετακίνησης
Υπενθυμίζεται πως η Mytilineos ανέλαβε την ολοκλήρωση του άξονα Ακτιο-Αμβρακία και παραδίδει εντός χρονοδιαγράμματος τα 17 χιλιόμετρα της Παράκαμψης Αμφιλοχίας
Στην εκδήλωση για την παράδοση της παράκαμψης στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία, βρίσκεται ο πρωθυπουργός όπου και απηύθυνε ομιλία για το έργο που ολοκλήρωσε η Mytilineos.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό:

«Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα από τα πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα που γίνονται σε μία Ελλάδα που αλλάζει»

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια θα εγκαινιάσουμε την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, η οποία σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία για να μπορέσετε να γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά όσοι μετακινείστε από την Ιόνια προς την Βόνιτσα, την Πρέβεζα, προς την Πάλερο, προς την Λευκάδα, ένα από τα πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα, που γίνονται σε μία Ελλάδα, που αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αιτωλοακαρνανία, πρώτο σταθμό της σημερινής 22/7 περιοδείας του σε νομούς της Δυτικής Ελλάδος.
«Θέλω να σας δώσω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια μέχρι το τέλος της τετραετίας για να στηρίξουμε τους πολίτες, να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια, να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμα μας και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, που μας έτυχαν να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού στο τέλος της τετραετίας ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής που αναφέρθηκε συνολικά στα οδικά έργα που έχουν γίνει σε ολόκληρη τη χώρα από τον Ιούλιο του 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα παραδίδεται ένα σύγχρονο έργο και μάλιστα νωρίτερα από ότι προέβλεπε η σύμβαση, που θα συμβάλει στην διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού μήκους 49 χιλιομέτρων, για το οποίο η σύμβαση ολοκλήρωσης υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2020, ενώ το συγκεκριμένο κομμάτι, η παράκαμψη Αμφιλοχίας, μήκους 17 χιλιομέτρων, παραδόθηκε σήμερα, 5 μήνες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία.
Το έργο συνολικά θα παραδοθεί εντός του 2023.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα, θα επισκεφτεί διαδοχικά τις πόλεις της Βόνιτσας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, ενώ θα πραγματοποιήσει και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.
Η σύμβαση με το υπουργείο ΥΠΟΜΕ υπεγράφη στα τέλη του 2020 και τα πρώτα εργοτάξια έπιασαν δουλειά στις αρχές της Ανοιξης του 2021, ενώ το έργο παραδόθηκε 5 μήνες νωρίτερα.


1658479447828.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης