Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο, μάχη να σωθεί το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα σε Άγναντα και Τραγανό

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο, μάχη να σωθεί το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα σε Άγναντα και Τραγανό
Συνολικά 44 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο...

Eκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, όπου έχει ξεσπάσει φωτιά κοντά στο δάσος της Δαδιάς, η οποία καίει «τραχεία πεύκη».
Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις με την έκταση του να υπολογίζεται σε 2 χιλιόμετρα και όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης η πυρκαγιά κινείται πλέον και προς το Εθνικό Πάρκο.
Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι ο πρώτος στόχος των επίγειων δυνάμεων είναι να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.
Για τον σκοπό αυτό γίνεται προσπάθεια και από τα μηχανήματα έργου του Στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Μετά και την απόσυρση των εναέριων μέσων λόγω σκότους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή ενισχύθηκαν.
Συγκεκριμένα, επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 120 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και 33 άτομα «Δευκαλίωνας» του Στρατού Ξηράς.
Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν σε δύο κύματα τα εναέρια μέσα. Στην από αέρος επιχείρηση θα πάρουν μέρος 2 ελικόπτερα Mi8, 2 Erickson, 2 PZL, 2 CL415, ένα ΑΒ214 και ένα ΒΚ117. 


Bελτιωμένη εικόνα στην Ηλεία


Bελτιωμένη είναι η εικόνα στα δύο από τα τρία μέτωπα της φωτιά στην Ηλεία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου, καλύτερη είναι η κατάσταση στην Άγναντα και το Τραγανό.
Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι εκεί επιχειρούσαν συνεχώς τα εναέρια μέσα μέχρι τη δύση του ηλίου για να περιορίσουν τη φωτιά ώστε να διευκολυνθεί το έργο των επίγειων δυνάμεων που θα επιχειρούν όλη τη νύχτα.
Και γι' αυτό το μέτωπο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπάρχει αισιοδοξία.
Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.
Η κινητοποίηση των Αρχών στα Άγναντα Ηλείας ήταν μεγάλη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να περιορίσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. 
Όπως μεταδίδει το patrisnews.com, oι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά είχε φτάσει κυριολεκτικά δίπλα από τις αυλές των σπιτιών του χωριού, ενώ έχουν καεί ήδη πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις, καθώς και δασική περιοχή.
Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το ψηλότερο σημείο του χωριού, απειλώντας την εκκλησία που βρίσκεται εκεί, η έγκαιρη επέμβαση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων όμως, την έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη με παλέτες στον Ασπρόπυργο

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη με ξύλα και ειδικότερα παλέτες ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην περιοχή του Ασπροπύργου.
aspropyrgos2_1.jpg
Λίγο μετα τις 19.00 το απόγευμα μήνυμα εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής με οδηγίες προστασίας από τους καπνούς της πυρκαγιάς. «Κλείστε παράθυρα, πόρτες για προστασία από τους καπνούς», αναφέρει το μήνυμα χαρακτηριστικά.

Συνολικά 44 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 44 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.
Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19/07 το μεσημέρι, στον ορεινό όγκο της Πεντέλης η Πυροσβεστική τονίζει ότι είναι οριοθετημένη και πως παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς.
Επίσης οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθές το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων, ενώ και εκεί παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αναζωπύρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης