Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επένδυση 20 εκατ. ευρώ από τον στρατηγικό επενδυτή

tags :
Creta Farms: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επένδυση 20 εκατ. ευρώ από τον στρατηγικό επενδυτή
Η Creta Farms, υπό τον νέο φορέα, έχει προχωρήσει σε στρατηγικές επενδύσεις αφενός σε νέες τεχνολογίες και αφετέρου σε ανθρώπινο δυναμικό, απασχολώντας σήμερα 663 εργαζόμενους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ στην Creta Farms από τον στρατηγικό επενδυτή Δημήτρη Βιντζηλαίο, όπως προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη κατά το χρόνο σύναψης της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση της επένδυσης, ποσού 15 εκατ. ευρώ, μέσω ισόποσης κάλυψης και καταβολής του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου από την μέτοχο «BELLA BULGARIA S.A.».
Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε πλέον και η δεύτερη φάση της επένδυσης, με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 5 εκατ. ευρώ μέσω ισόποσης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Ολόκληρο το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ανέλαβε και κάλυψε η μέτοχος «BELLA BULGARIA S.A.», συμφερόντων Δ. Βιντζηλαίου.
Σε συνέχεια της αύξησης αυτής, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 21.610.137 ευρώ και διαιρείται σε 7.203.379 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μία.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της επένδυσης ποσού 20 εκατ. ευρώ  έρχεται να επισφραγίσει το αναπτυξιακό επενδυτικό σχέδιο του Δημήτρη Βιντζηλαίου για την Creta Farms, η οποία κατέγραψε σημαντικές οικονομικές επιδόσεις το 2021, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά αλλαντικών. Η εταιρεία με τη στήριξη του στρατηγικού επενδυτή, Δημήτρη Βιντζηλαίου, ανέκαμψε δυναμικά μέσα σε μόλις δύο έτη και καταγράφει θετικά οικονομικά αποτελέσματα ήδη από το 2021, αποτελέσματα που βάσει του σχεδίου εξυγίανσης προβλέπονταν για τον τέταρτο χρόνο μετά τη συμφωνία, δηλαδή το 2023.
Η Creta Farms, υπό τον νέο φορέα, έχει προχωρήσει σε στρατηγικές επενδύσεις αφενός σε νέες τεχνολογίες και αφετέρου σε ανθρώπινο δυναμικό, απασχολώντας σήμερα 663 εργαζόμενους. Αντίστοιχα, οι επενδύσεις από τη νέα διοίκηση της εταιρείας ανέρχονται σε 5,5 εκατ. ευρώ ως σήμερα με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με την προσθήκη νέων τεχνολογιών και παραγωγικών δυνατοτήτων. Μέσω των επενδύσεων αυτών που συνεχίζονται εντός του 2022, η Creta Farms αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά όσο και την ενίσχυση των εξαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης