Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά από Kissinger: Οι ΗΠΑ και ο κόσμος χρειάζονται ικανούς πολιτικούς ηγέτες - Άμεση αποτροπή ηγεμονίας Κίνας

Πυρά από Kissinger: Οι ΗΠΑ και ο κόσμος χρειάζονται ικανούς πολιτικούς ηγέτες - Άμεση αποτροπή ηγεμονίας Κίνας
«Είναι, φυσικά, σημαντικό να αποτραπεί η ηγεμονία της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας». Αλλά «αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με ατέρμονες αντιπαραθέσεις» πρόσθεσε ο Kissinger, που είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η εντεινόμενη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας διακινδυνεύει μια παγκόσμια «καταστροφή, συγκρίσιμη με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Σχετικά Άρθρα

Βολές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (1973-1977) και Βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εθνική Ασφάλεια (1969-1975) Henry Kissinger καθώς όπως είπε πιστεύει ότι οι σημερινοί Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν κατευθυντήριες γραμμές και δεν κατανοούν τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, οι σημερινοί «Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν κατευθυντήριες γραμμές και δεν κατανοούν τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουν».

Κριτική για Macron - Scholz 

Ο Kissinger ειδικότερα, επέκρινε τον Γάλλο Πρόεδρο Macron και τον Γερμανό Καγκελάριο Scholz και τους συνέκρινε με τον πρώτο Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Γερμανίας (1949-1963) Adenauer και τον στρατηγό Charles de Gaulle, ο οποίος ηγήθηκε του γαλλικού κινήματος αντίστασης κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και μετά ποιος έγινε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος (1959-1969) της Πέμπτης Δημοκρατίας.
Ο Kissinger εξέφρασε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος ως σύνολο χρειάζονται περισσότερο ικανούς πολιτικούς ηγέτες. 
Σε συνέντευξή του στο USA Today , απάντησε αν ανησυχεί ότι οι ηγέτες που είπε ότι χρειάζονται οι ΗΠΑ και ο κόσμος «δεν θα εμφανιστούν έγκαιρα».
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι πεπεισμένος ότι οι νέοι ηγέτες θα ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, όπως συνέβη στο παρελθόν.
«Ο Biden και προηγούμενες κυβερνήσεις επηρεάστηκαν πάρα πολύ από το πώς βλέπουν στις ΗΠΑ την Κίνα» είπε ο 99χρονος Kissinger, ο οποίος είχε συμβάλει στην αποκατάσταση των σινο-αμερικανικών σχέσεων τη δεκαετία του 1970.
«Είναι, φυσικά, σημαντικό να αποτραπεί η ηγεμονία της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας». Αλλά «αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με ατέρμονες αντιπαραθέσεις» πρόσθεσε ο Kissinger, που είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η εντεινόμενη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας διακινδυνεύει μια παγκόσμια «καταστροφή, συγκρίσιμη με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης