Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, με ώθηση από την τεχνολογία - Στο +0,6% o S&P 500, ο Nasdaq +1,6%

Άνοδος στη Wall Street, με ώθηση από την τεχνολογία - Στο +0,6% o S&P 500, ο Nasdaq +1,6%
Θετικά πρόσημα στη Wall Street...

Άνοδο σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 20 Ιουλίου, με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές...
Μετά το ρεκόρ απαισιοδοξίας… η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America έχει γίνει πιο αισιόδοξη.
Κατά την Bank of America στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 1 Νοεμβρίου ή στις 13 Δεκεμβρίου 2022 η FED θα αλλάξει πολιτική αφού η επιθετική αύξηση των επιτοκίων λειτουργεί επιζήμια σε οικονομίες και αγορές.
Με βάση έρευνα σε διαχειριστές κεφαλαίων για τον Ιούλιο, η BofA διαπίστωσε τρομερό επίπεδο απαισιοδοξίας των επενδυτών» και ενώ προβλέπονται φτωχά θεμελιώδη μεγέθη για το δεύτερο εξάμηνο του 2022… κάτι θα αλλάξει αφού τα χειρότερα φαίνεται ότι κορυφώνουν.
Πάντως, οι επενδυτές ανησυχούν για την οικονομική ανάπτυξη, λόγω της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών, προκειμένου να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,2%, στις 31.874 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,6%, στις 3.959 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,6%, στις 11.897 μονάδες 
φδσαφδσαφσδ.JPG
Οι τεχνολογικές μετοχές και η λιανική οδήγησαν σε κέρδη στον S&P 500, με τον εκάστοτε κλάδο να σημειώνει άνοδο άνω του 1% την Τετάρτη.
Από την άλλη, πιο αμυντικοί τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, υστέρησαν σε σχέση με τον δείκτη βαρόμετρο της αγοράς.
Οι μετοχές Streaming χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη του Netflix, οδήγησαν σε αύξηση
Ειδικότερα, οι μετοχές της Netflix εκτινάχθηκαν περισσότερο από 5%.
Η Disney σημείωσε άνοδο 3%, η Paramount «ανέβηκε» σχεδόν 3%, και η Roku άνοδο 5%.
Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των ημιαγωγών, με τη μετοχή της Nvidia να ενισχύεται κατά 4%, και της Qualcomm σχεδόν κατά 3%.
Εν τω μεταξύ, το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 24.000 δολαρίων για πρώτη φορά εδώ και έναν ένα μήνα.

Στα μάκρο, από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 5,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,12 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 5,37 εκατ.
Αυτός ήταν ο πέμπτος διαδοχικός μήνας που οι μεταπωλήσεις κατοικιών κινούνται χαμηλότερα.

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, κυβερνητική κρίση στην Ιταλία - Ο FTSE MIB -1,6%, o DAX -0,8%

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις της Ιταλίας και τον Nord Stream, καθώς και στις αποφάσεις της ΕΚΤ αύριο Πέμπτη.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε -0,2%% στις 13.281 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση -0,44% στις 7.264 μονάδες.
Στις 6.210 μονάδες με πτώση 0,27% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 1,6%, στις 21.348 μονάδες.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,46%.
φδσα_8.JPG
Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία - Συναίνεση ζητά ο Draghi - Lega: Κυβέρνηση χωρίς το Μ5S ή εκλογές

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η κυβερνητική κρίση στην Ιταλία, με τις αγορές να παρακολουθούν εναγωνίως τις εξελίξεις.
O πρωθυπουργός Mario Draghi πέταξε τo... μπαλάκι στα κόμματα της Ιταλίας, καθώς δεν παραιτήθηκε, αλλά ζήτησε μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης, προκειμένου να σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων ANSA.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για ένα νέο «σύμφωνο» εμπιστοσύνης για την διάσωση της ιταλικής κυβέρνησης, κατά την ομιλία του ενώπιον της ιταλικής Γερουσίας.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Lega, Massimiliano Romeo, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μίας νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Mario Draghi, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Ο γραμματέας του κόμματος Matteo Salvini, κατευθύνεται προς την Villa Grande, προκειμένου να συναντηθεί με τον Silvio Berlusconi, ώστε η κεντροδεξιά να συντονίσει τις ενέργειές της.
Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου, σήμερα στην Γερουσία και αύριο στην Βουλή, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Θέλουν Draghi αγορές και Ευρώπη

Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του ιταλικού πολιτικού σίριαλ, ο οίκος Fitch εκτιμά ότι πρόκειται για «σύμπτωμα μίας ευρύτερης πολιτικής αβεβαιότητας, ακόμη και αν αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές», που καθιστά ακόμη πιο δύσκολες τις διαρθρωτικές και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Οι Βρυξέλλες και οι ευρωπαίοι εταίροι της Ιταλίας επιθυμούν την παραμονή του Mario Draghi, ως εγγύηση σταθερότητας.
Ενδεικτικό είναι το άρθρο του ισπανού πρωθυπουργού στο Politico με τίτλο «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ηγέτες σαν τον Μάριο Ντράγκι».
Οι αγορές παρακολουθούν με προσοχή την κατάσταση: και μόνο το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Draghi αναζωπύρωσε τους φόβους για εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού της Ιταλίας, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εκρηκτικό παράγοντα για την ευρωζώνη.
Ήδη, το χρέος της Ιταλίας βρέθηκε στο στόχαστρο των αγορών τον Ιούνιο, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την πρόθεσή της για την αύξηση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα των Ιταλών επιθυμεί την παραμονή του Super Mario στο τιμόνι ενός ευρέως συνασπισμού εθνικής ενότητας που στο πολιτικό φάσμα κινείται από την αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.

«Μαρτύριο της σταγόνας» και όχι «ξαφνικό θάνατο» επιλέγει ο Putin

Προς την τακτική «μαρτύριο της σταγόνας» και όχι στον «ξαφνικό θάνατο» φαίνεται πως κλίνει ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, όσον αφορά την τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Παρά τα περί αντιθέτου σενάρια, η Μόσχα φέρεται να επαναλειτουργεί τον Nord Stream 1 την προκαθορισμένη ημερομηνία, αύριο (21/7/2022), και να μην παρατείνει -με κάποιο εύσχημο τρόπο- τις εργασίες συντήρησης. Η παγίδα όμως είνα ότι σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι ροές θα είναι ιδιαίτερα μειωμένες, σενάριο που επίσης προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στις ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Γερμανία, που δεν έχει προλάβει τα γεμίσει τις αποθήκες ενόψει του χειμώνα.
Γι' αυτό το ενδεχόμενο, άλλωστε, προειδοποίησε και ο ίδιος ο Putin, επισημαίνοντας ότι οι ροές μέσω του Nord Stream 1 θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω λόγω της αργής προόδου στις εργασίες συντήρησης.
Υπενθυμίζεται πως ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσόας, Gazprom, είχε ήδη μειώσει, από τον περασμένο μήνα, τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 προς τη Γερμανία στο 40%, επικαλούμενη καθυστερήσεις στην επιστροφή μιας τουρμπίνας, που είχε στείλει η Siemens Energy στον Καναδά και δεν ήταν δυνατό να γυρίσει πίσω λόγω των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης