Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 40 ετών ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 9,4%

Σε υψηλά 40 ετών ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 9,4%
Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,8%, υπερβαίνοντας την άνοδο 0,7% του προηγούμενου μήνα
Σε νέο υψηλό 40 ετών ανήλθε τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνέχισαν να αυξάνονται, κλιμακώνοντας την ιστορική κρίση κόστους ζωής της χώρας.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 9,4% σε ετησία βάση, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και από το 9,1% τον Μάιο.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,8%, υπερβαίνοντας την άνοδο 0,7% του προηγούμενου μήνα, αλλά παραμένοντας χαμηλότερη από τη μηνιαία αύξηση του 2,5% τον Απρίλιο.

Σε υψηλά από το 1982

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι οι ενδεικτικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή «υποδηλώνουν ότι ο δείκτης CPI είναι ο υψηλότερος από το 1982, όπου οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από σχεδόν 11% τον Ιανουάριο έως περίπου 6,5% τον Δεκέμβριο».
Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει εφαρμόσει πέντε διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, αλλά ο διοικητής Andrew Bailey πρότεινε σε μια ομιλία του στο Mansion House Financial and Professional Services Dinner την Τρίτη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης 50 μονάδων βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης