Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μαρλαφέκας (Αχαΐα): Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη περίοδο με παγκόσμια συρρίκνωση αγοράς και οικονομίας

Μαρλαφέκας (Αχαΐα): Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη περίοδο με παγκόσμια συρρίκνωση αγοράς και οικονομίας
Τα πρώτα προγράμματα που θα βγουν και είναι αρκετά ώριμα είναι η “Ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων” και το πρόγραμμα “Ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων”

Για την απορρόφηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Πλάτων Μαρλαφέκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας.
«Το θετικό σε αυτό το ΕΣΠΑ είναι ότι δεν θα έχουμε το κενό που είχαμε στα προηγούμενα ΕΣΠΑ μεταξύ των προγραμματικών περιόδων, δηλαδή εγκρίθηκε πάρα πολύ γρήγορα και πλέον και με την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες θα βγουν τα πρώτα προγράμματα. Από κει και πέρα τα προβλήματα στην αγορά υπάρχουν. Το ΕΣΠΑ είναι επενδυτικό εργαλείο. Εύχομαι να υπάρχουν επενδυτές, να υπάρχουν επιχειρήσεις που θέλουν να εξαπλωθούν και να επενδύσουν, γιατί το ΕΣΠΑ είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο θέλει και δικά σου χρήματα…», επισημαίνει ο Πλάτων Μαρλαφέκας. «Τα πρώτα προγράμματα που θα βγουν και είναι αρκετά ώριμα είναι η “Ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων” και, νομίζω, το πρόγραμμα “Ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων”», προσθέτει.
«Κοιτάξτε, και ο Αναπτυξιακός είναι σε μεγάλο βαθμό προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ζητούμενο και στο ΕΣΠΑ και στον Αναπτυξιακό είναι να υπάρχουν επιχειρήσεις που τα θέλουν σαν εργαλεία αναπτυξιακά γιατί νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη περίοδο που φαίνεται μια παγκόσμια συρρίκνωση της αγοράς και της οικονομίας, όχι μόνο της ελληνικής, άρα σε μια συρρίκνωση δεν ξέρω τι επενδύσεις μπορείς και θες να κάνεις για να αναπτυχθείς», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης