Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελλάδα στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελβετών για φέτος

Η Ελλάδα στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελβετών για φέτος
Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές τους μαζί με την Ισπανία

Τα τελευταία δύο χρόνια, διάφορες ορεινές περιοχές της Ελβετίας επωφελήθηκαν από το γεγονός ότι οι Ελβετοί πέρασαν τις διακοπές τους στο σπίτι τους.
Μετά από δύο χρόνια διακοπών των Ελβετών στη χώρα τους και σε ορεινούς κυρίως προορισμούς ήρθε η ώρα να ταξιδέψουν σε παραθαλάσσιους προορισμούς φέτος το καλοκαίρι.
Ως εκ τούτου η Ελλάδα αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές τους μαζί με την Ισπανία.
Ωστόσο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους επικράτησε έντονη ζήτηση από τους Ελβετούς επισκέπτες για εγχώριες διακοπές, οι οποίοι αντιστοιχούσαν σε 2,47 εκατ. διανυκτερεύσεις. Οι επισκέπτες από το εξωτερικό αντιστοιχούσαν σε 0,83 εκατ. διανυκτερεύσεις σε καταλύματα διακοπών, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό για την ίδια περίοδο του 2021.

Αυθόρμητες κρατήσεις λόγω χάους στις πτήσεις

Οι Ελβετοί συνεχίζουν να επισκέπτονται σε μεγάλους αριθμούς τους προορισμούς της πατρίδας τους, λένε ειδικοί. Αυτό συμβαίνει παρά τις συνεχιζόμενες αβεβαιότητες που προκαλούνται από τις ακυρώσεις πτήσεων.
Το χάος και η ταλαιπωρία έχει αυξηθεί σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια τις τελευταίες εβδομάδες. Λόγω ελλείψεων προσωπικού, ο κλάδος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην τεράστια ταξιδιωτική ζήτηση. Ώρες αναμονής, χαμένες πτήσεις, χαμένες βαλίτσες και ακυρωμένες πτήσεις είναι το αποτέλεσμα.
Ορισμένες ελβετικές περιφέρειες μπόρεσαν να επωφεληθούν από αυτό. Παρατηρήθηκαν ορισμένες αυθόρμητες κρατήσεις από Ελβετούς ταξιδιώτες που ήθελαν να αποφύγουν το χάος των πτήσεων και προτίμησαν τους εγχώριους προορισμούς.

Ποιες χώρες ενισχύουν τον τουρισμό της Ελβετίας

Παράλληλα, πιο συχνά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, Άγγλοι και Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελβετία. Περιστασιακά έρχονταν και πάλι τουρίστες από τον Περσικό Κόλπο και τη Νοτιοανατολική Ασία. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, από την άλλη πλευρά, έχουν εξαφανιστεί εντελώς.
Οι κρατήσεις από Ρώσους έχουν πέσει κατακόρυφα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι Κινέζοι δεν ταξιδεύουν λόγω των περιορισμών λόγω κορωνοϊού που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης