Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απελπισμένη για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η Ευρώπη δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για το υδρογόνο

Απελπισμένη για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η Ευρώπη δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για το υδρογόνο
Το υδρογόνο συχνά χαιρετίζεται λανθασμένα ως η λύση για την «κλιματική αλλαγή» και τις εκπομπές άνθρακα
Σχετικά Άρθρα

Με το μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ να περιμένει να δει εάν η Ρωσία θα ενεργοποιήσει ξανά το φυσικό αέριο μετά το κλείσιμο συντήρησης του Nord Stream 1 αυτόν τον μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα πακέτο 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την έρευνα και την ανάπτυξη ενέργειας από υδρογόνο.
Το υδρογόνο συχνά χαιρετίζεται λανθασμένα ως η λύση για την «κλιματική αλλαγή» και τις εκπομπές άνθρακα (που δεν αποτελούν απειλή για τον πλανήτη με κανέναν τρόπο, όπως φαίνεται από τα δεδομένα θερμοκρασίας του NOAA και την απλή άνοδο 1 βαθμό Κελσίου στις παγκόσμιες θερμοκρασίες στον περασμένο αιώνα).
Το υδρογόνο είναι μια εξαιρετικά δύσκολη τεχνολογία στην παραγωγή από άποψη απόδοσης.
Για να είναι εντελώς πράσινο το υδρογόνο, πρέπει να παράγεται με ηλεκτρόλυση νερού, το οποίο διασπάται στα Η2 και Ο από τα οποία είναι δομημένο αντί να παράγει επιπλέον άνθρακα ακριβώς όπως η βενζίνη.
Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου αποδεικνύονται σταθερά υποτυπώδεις και χάνουν το 30% της ενέργειάς τους στη διαδικασία διάσπασης του Η2 από το Οξυγόνο, επιπλέον της απώλειας ενέργειας 26% από τη μεταφορά του νερού που ηλεκτρόλυση.

Δαιμονοποίηση της πυρηνικής ενέργειας

Το ερώτημα είναι γιατί η ΕΕ συνεχίζει να επενδύει σε τέτοιας μορφής τεχνολογίες, όταν έχει ήδη πρόσβαση στην παραγωγή πράσινης ενέργειας με τη μορφή της πυρηνικής.
Ενώ η πυρηνική ενέργεια συχνά δαιμονοποιείται από περιβαλλοντολόγους, είναι μια πραγματική πηγή «μηδενικών εκπομπών» που έχει ήδη αναπτυχθεί και περιμένει να χρησιμοποιηθεί.
Αν πράγματι νοιάζονταν για άμεση μείωση της παραγωγής άνθρακα, οι κυβερνήσεις θα σταματούσαν να σπαταλούν το χρόνο τους και να κατευθύνουν τα χρήματα σε τρομερά αναποτελεσματικά πάρκα ανεμογεννητριών και  τεχνολογίες όπως το υδρογόνο και  θα επικεντρώνονταν σε «καθαρές» πηγές ενέργειας που είναι ήδη αποδεδειγμένες.
Το κύριο μειονέκτημα της πυρηνικής ενέργειας είναι το κόστος, το οποίο είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα. Αλλά η ΕΕ έχει ήδη ξοδέψει 232 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014 έως το 2020 σε πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή που προφανώς ήταν άχρηστες, επειδή εξακολουθούν να εξαπλώνουν την υστερία για την υπερθέρμανση του πλανήτη μέχρι σήμερα.

Η ΕΕ θα ταπεινωθεί

Η πυρηνική ενέργεια δεν ταιριάζει στην εικόνα της ΕΕ και λειτουργεί λίγο πολύ καλά για τη βιομηχανία, έτσι, την αγνοεί γιατί την αντιμάχεται ιδεολογικά.
Εν τω μεταξύ, τα μεμονωμένα ευρωπαϊκά κράτη αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι έχουν προετοιμαστεί για καταστροφή όσον αφορά τις οικονομίες τους και την ικανότητά τους να παρέχουν θερμότητα τους ψυχρότερους μήνες.
Κάποιοι επιστρέφουν σε αξιόπιστες καταστάσεις, όπως ο άνθρακας, καθώς τα ερωτήματα σχετικά με τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου παραμένουν.
Φαίνεται ότι η ΕΕ πρόκειται να ταπεινωθεί και θα πρέπει να ξαναμάθει τη φύση των προτεραιοτήτων.
Η μεγαλύτερη προτεραιότητα όλων είναι η επιβίωση, και σχεδόν κανένας στον πληθυσμό δεν πρόκειται να νοιαστεί για τις εκπομπές άνθρακα ή την έρευνα για την ενέργεια υδρογόνου εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης τον χειμώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης