Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανταλλακτική οικονομία στη Γερμανία: Τις μπύρες που πίνουν να πληρώνουν με... ηλιέλαιο, προτείνει μπυραρία στους πελάτες

Ανταλλακτική οικονομία στη Γερμανία: Τις μπύρες που πίνουν να πληρώνουν με... ηλιέλαιο, προτείνει μπυραρία στους πελάτες
Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε μία μπυραρία για να εξασφαλίσει επάρκεια σε ηλιέλαιο προκειμένου να τηγανίζει τα σνίτσελ: πληρωμή σε είδος, δηλαδή, ηλιέλαιο

Μια μπυραρία στο Μονάχο βρήκε έναν πρωτοποριακό τρόπο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις μαγειρικών ελαίων: επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν την μπύρα τους με… ηλιέλαιο ώστε να εξασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό απόθεμα για το τηγάνισμα των σνίτσελ.
Καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία μαζί έχουν το 80% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, είδαν τα αποθέματά τους να μειώνονται κατακόρυφα μετά τη ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα, τον Φεβρουάριο.

Οι διευθυντές της ζυθοποιίας-μπυραρίας Giesinger Brewery πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα.

Προσφέρουν στους λάτρεις της μπύρας ένα λίτρο από το αγαπημένο τους ποτό έναντι ίσης ποσότητας ηλιελαίου.
«Το θέμα προέκυψε επειδή απλώς μας τελείωσε το λάδι στην κουζίνα και έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί», είπε ο διευθυντής της μπυραρίας, ο Eric Hoffmann.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρήθηκαν ελλείψεις ηλιελαίου στα ράφια των σουπερμάρκετ.
Κάποια μάλιστα από αυτά το πωλούσαν με το «δελτίο», επιτρέποντας σε κάθε πελάτη να αγοράζει συγκεκριμένη ποσότητα ώστε να φτάσει για όλους.

Δυσεύρετο το λάδι

«Το να βρεις λάδι είναι πολύ δύσκολο…
Αν χρειάζεσαι 30 λίτρα την εβδομάδα αλλά παίρνεις μόνο 15, σε κάποιο σημείο δεν μπορείς πια να τηγανίσεις σνίτσελ», είπε ο Hoffmann, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής οι πελάτες της μπυραρίας έχουν ανταλλάξει περίπου 400 λίτρα. Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν δελεαστική την πρόταση: ένα λίτρο μπύρας στοιχίζει περίπου 7 ευρώ στις γερμανικές μπυραρίες, ενώ ένα λίτρο ηλιελαίου στη λιανική κοστίζει 4,5 ευρώ.
Ο Moritz Baller αγόρασε 80 λίτρα ηλιελαίου όταν βρέθηκε στην Ουκρανία, σε ένα ταξίδι για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στη συνέχεια, αντάλλαξε το προϊόν με οκτώ κιβώτια μπύρες για το πάρτι γενεθλίων του.
«Αυτή η εκστρατεία είναι τέλεια.
Μπορούμε να αγοράσουμε φτηνή μπύρα και ταυτόχρονα βοηθάμε και την Giesinger Brewery», εξήγησε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης