Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γαλλία διακόπτει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, εν μέσω καύσωνα που σπάει κάθε ρεκόρ

Η Γαλλία διακόπτει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, εν μέσω καύσωνα που σπάει κάθε ρεκόρ
Ο καύσωνας αρχίζει να περιορίζει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία, κάτι που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές

Το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου 2022, παράγοντας θερμοκρασίες ρεκόρ σε ολόκληρη την ήπειρο.
Ο καύσωνας αρχίζει να περιορίζει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία, κάτι που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.
Το Bloomberg αναφέρει ότι η γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας Electricite de France SA (EDF) αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε τρεις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής αυτήν την εβδομάδα, δύο στον ποταμό Ροδανό και έναν άλλο στον Garonne, αφού οι θερμοκρασίες του νερού από κάθε αντίστοιχο ποτάμι ήταν πολύ ζεστές για να κυκλοφορήσουν μέσω συμπυκνωτών επειδή το υπερθερμασμένο νερό θα προκαλούσε περιβαλλοντική βλάβη.
Η χωρητικότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων της Γαλλίας ήταν περίπου 46% την Παρασκευή (15/7), από 47% την Τετάρτη (13/7), σύμφωνα με στοιχεία μέσω του φορέα εκμετάλλευσης δικτύου RTE.

Δραματικές συνέπειες

Οι συνέπειες της πτώσης της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για τις ατομικές μονάδες της Γαλλίας, τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και που παράγουν το 25% της συνολικής ενέργειας στην ήπειρο, ήταν οι ραγδαίες αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η γαλλική ισχύς για την επόμενη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 18% στα 500 ευρώ την μεγαβατώρα από την περασμένη εβδομάδα - το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο στην ιστορία.
Πριν από το καλοκαίρι οι μισοί από τους 56 αντιδραστήρες της Γαλλίας ήταν εκτός σύνδεσης λόγω τακτικής συντήρησης.
Η διακοπή συνεχίζει να επεκτείνεται λόγω των καύσωνα και οι περιορισμοί του νερού στα ποτάμια έχουν οδηγήσει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στο χαμηλότερο εποχικό επίπεδο τουλάχιστον μιας δεκαετίας.
1_399.JPG

2_339.JPG
Σύμφωνα με τη γαλλική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France, η ερχόμενη Δευτέρα (18/7) θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο ζεστές μέρες που έχει καταγραφεί ποτέ, ειδικά στο νότιο τμήμα της χώρας.
Ένας συνδυασμός καύσωνα και συντήρησης ακρωτηριάζουν τις ατομικές μονάδες της Γαλλίας και έρχεται σε μια περίοδο που η Ευρώπη υποφέρει από ενεργειακή κρίση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης