Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κένταυρος»: Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε 10 χώρες - Ανησυχία από τους ειδικούς

«Κένταυρος»: Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε 10 χώρες - Ανησυχία από τους ειδικούς
Στις 7 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) τη χαρακτήρισε «παραλλαγή υπό παρακολούθηση», κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή να σχετίζεται με πιο σοβαρή ασθένεια, αλλά τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχίες εκφράζονται σχετικά με την εμφάνιση μιας ακόμη, ταχέως εξαπλούμενης παραλλαγής Omicron, η οποία κερδίζει γρήγορα έδαφος στην Ινδία και έχει ήδη φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian». 
Η παραλλαγή BA.2.75, με το ψευδώνυμο «Κένταυρος», σύμφωνα με το ρεπορτάζ εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στις αρχές Μαΐου.
Τα κρούσματα έχουν έκτοτε αυξηθεί απότομα και ταχύτερα από εκείνα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής BA.5, η οποία είναι, επίσης, παρούσα στην Ινδία και εκτοπίζει ταχέως την προηγουμένως κυρίαρχη παραλλαγή BA.2 σε πολλές χώρες.
Η BA.2.75 έχει, επίσης, ανιχνευθεί από τότε σε περίπου 10 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και του Καναδά.
Στις 7 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) τη χαρακτήρισε «παραλλαγή υπό παρακολούθηση», κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή να σχετίζεται με πιο σοβαρή ασθένεια, αλλά τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης