Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δύο οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στον Real Group - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Δύο οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στον Real Group - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος
Ο ιδιοκτήτης, Ν. Χατζηνικολάου έκανε λόγο για εμπρησμό
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σε βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούν κουκούλες, να αφήνουν τα γκαζάκια στο κτίριο.Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα που να τους βοήθησε και να περίμενε τους δράστες σε κάποια απόσταση από το σημείο.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να καταλήξουν στο δρομολόγιο των δραστών και το όχημα που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν και να διαφύγουν από το κτίριο.
Στο κτίριο του Real Group εντοπίστηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου – από την πλευρά της Κηφισίας – μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.
Ο μηχανισμός αποτελείτο από τρία γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, που έσπευσε στο σημείο, μάζεψε τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.
Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.
Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο.
Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού.
Στον στασθμό αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.
Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.
real1.jpg

Εμπρησμό κατήγγειλε ο Νίκος Χατζηνικολάου

Νωρίτερα, ο ιδιοκτήτης Νίκος Χατζηνικολάου έκανε λόγο στο twitter για εμπρησμό.
«Έβαλαν φωτιά στον Real Fm.
Μας καίνε!
Τρεις εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…» ανέφερε στην ανάρτηση του ο κ. Χατζηνικολάου.
Όπως αναφέρεται, άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό με τρία γκαζάκια στην είσοδο του κτηρίου.
Αρχικά προκλήθηκε μικρή πυρκαγιά στην είσοδο, όμως λόγω ενός αεραγωγού η φωτιά επεκτάθηκε στον τρίτο όροφο του κτηρίου προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Στο Μαρούσι ο Θεοδωρικάκος

«Η αστυνομία είναι εδώ από την πρώτη στιγμή και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Real Group στο Μαρούσι,  όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο.
«Κάθε λογικός άνθρωπος, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδικάζουν αυτή την προκλητική επίθεση, η οποία, πέρα από τις φθορές που προκάλεσε, θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα, καθώς μέσα στο κτίριο, στα γραφεία του Real, εργάζονταν τη νύχτα μία κοπέλα.
Υπήρχε μία εργαζόμενη που έκανε τη δουλειά της, κινδύνευσε η ζωή της, κινδύνευσε η ασφάλεια της.
Οι θρασύδειλοι που έπραξαν αυτή την εγκληματική ενέργεια, πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας σε αυτή τη χώρα δεν τρομοκρατείται, κανένας πολίτης δεν τρομοκρατείται, κανένα Μέσο Ενημέρωσης και κανένας δημοσιογράφος δεν τρομοκρατείται! », δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Χατζηνικολάου για την επίθεση στην Real Group: Η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη

Tη συμπαράστασή του, αλλά και την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα», σημείωσε.

Οικονόμου για εμπρησμό στα γραφεία του Real Group: Αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα

"Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν", αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι "η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση".
oik_1.JPG

Γαϊτάνης (ΝΔ): Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real - Είμαστε σταθερά ενάντια στην τρομοκρατία

«Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real. Οι πράξεις μίσους που στόχο έχουν την ελεύθερη έκφραση, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και τη Δημοκρατία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τ. Γαϊτάνης.
«Είμαστε σταθερά ενάντια στην τρομοκρατία», κατέληξε.

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης

Την εμπρηστική επίθεση στον Real FM καταδικάζει με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας.
«Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.
ts_2.JPG
Μάντζος (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM

Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δ. Μάντζος.
"Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη", καταλήγει.

ΚΚΕ: Πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα

«Η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα», τονίζει το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού.

Κριθαρίδης (ΜέΡΑ25): Απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα η επίθεση

"Η επίθεση στα γραφεία του Real Group με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μ. Κριθαρίδης.
" Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας σε όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους της εφημερίδας Real και του ραδιοφώνου RealFm", πρόσθεσε.

Ελληνική Λύση: Αισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια

«Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM, συνιστά αισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή μίας εργαζόμενης γυναίκας για στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου και της Δημοκρατίας», αναφέρει η Ελληνική Λύση.
Η Ελληνική Λύση «καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτό το έγκλημα».
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σταθμό, τους εργαζόμενους και την αποδοκιμασία μας στην κυβέρνηση που ενώ υποσχέθηκε «νόμο και τάξη», παρέδωσε την Ελλάδα σε χέρια εγκληματικών οργανώσεων», καταλήγει.


Ν. Δένδιας: Η επίθεση κατά Real fm και Real News καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης