Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Εμπορίου στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΣΕΕ με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Εμπορίου στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΣΕΕ με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας
Τι συζήτησαν οι δύο πλευρές

H προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού εμπορίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Καρανίκα, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρ. Δήμα.
Οι δύο πλευρές κατά τη συνάντηση στις 11/7 συζήτησαν σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ένα πλέγμα ενεργειών διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας της Πολιτείας με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, ώστε οι τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης να αποτελέσουν βραχίονα ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ έθεσε το ζήτημα της καλύτερης σύνδεσης της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης με την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους.
Επίσης, στη συζήτηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξουν το επόμενο διάστημα συνέργειες που θα συμβάλλουν στη σφαιρική ενημέρωση των εμπορικών ΜμΕ σχετικά με τις προτεραιότητες της ψηφιακής εποχής και θα αναδείξουν τη δυνατότητα για ουσιαστική ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού λιανεμπορίου μέσω της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας και της αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των ιδιοκτητών και των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση εκ μέρους της Συνομοσπονδίας συμμετείχαν επίσης το μέλος του ΔΣ , Β. Παγώνης και η Διευθύντρια του ΙΝ.ΕΜ.Υ – ΕΣΕΕ, Β. Αρανίτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης