Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επηρεάζεται από τις ξένες αγορές, κάτω από τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επηρεάζεται από τις ξένες αγορές, κάτω από τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ενεργειακές ανησυχίες δε λένε να κοπάσουν. Οι εξελίξεις με τον Nord Stream 1 και το κλείσιμο για… συντήρηση, δείχνει πως Ρωσία και Ευρώπη, παίζουν ένα σκληρό πόκερ. Η ηγεσία της Ευρώπης μέχρι στιγμής δείχνει δυστυχώς πως είναι κατώτερη των περιστάσεων. Από την άλλη έχουμε νέες ανησυχίες για lockdown στην Κίνα, που δημιουργούν πρόσθετους προβληματισμούς για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.

Στο εσωτερικό δεν είχαμε αναβάθμιση. Θα ήταν μάλλον άτοπο μέσα σε τέτοιο παγκόσμιο περιβάλλον η Fitch να μας αναβάθμιζε. Υπήρξαν κάποιες προσδοκίες στη συνεδρίαση της Παρασκευής και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η συνεδρίαση σήμερα. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες και η αγορά μας ακολουθεί. Η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για όλη την εβδομάδα και μέχρι να φανεί τι θα γίνει με την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο τζίρος στο ξεκίνημα δε χαρακτηρίζεται υψηλός, ενώ ο Γ.Δ. πέρασε και πάλι κάτω από τις 800 μονάδες. Οι τράπεζες υποχωρούν και έχουν υψηλότερο όγκο από τα άλλα βαριά χαρτιά. Στο -1,95% ο τραπεζικός δείκτης και στο -0,67% ο Γενικός Δείκτης.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σε ενημέρωση της διοίκησης αναφέρθηκε πως η πορεία στο δεύτερο τρίμηνο είναι καλύτερη των στόχων που έχουν τεθεί σε όλες τις γραμμές. Στις 3 Αυγούστου θα ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Κοντά στο 2% οι απώλειες για τη μετοχή.

ΔΕΗ: Κάτω από τα 5 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής και να θυμίσουμε πως δεν μπορεί να κάνει αγορές ιδίων μετοχών καθώς ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα.

LAMDA: Άντλησε 230 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,7%. Η έκδοση πήγε αρκετά καλά σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και υπερκαλύφθηκε πάνω από 3 φορές. Περιμένουμε να δούμε πως θα πάει και στη διαπραγμάτευση.

CENERGY: Ξεχωρίζει και σήμερα στο ξεκίνημα, αν και έχει μεταβλητότητα και κάνει και υψηλό όγκο. Μάλλον είμαστε κοντά σε ανακοινώσεις για τη νέα μονάδα στην Αμερική. Στα 2,72 ευρώ, αμετάβλητη με υψηλό στα 2,76 ευρώ.

VIOHALCO: Άνοιξε με σημαντικές απώλειες και πήγε μέχρι τα 3,50 ευρώ και στο -3,45% όπου ενεργοποιήθηκε η διαδικασία ελέγχου μεταβλητότητας και πήγε σε δημοπρασία η μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Λίγο βγήκε προς τα έξω η διοίκηση και μίλησε για τα έργα που προγραμματίζει και υλοποιεί και κάπως η εικόνα της μετοχής βελτιώθηκε. Μάλλον θα πρέπει να το κάνει πιο συχνά. Στα 7,36 ευρώ και στο +2,22% με όγκο κοντά στα 4 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με 189 κομμάτια την άνοιξαν στα 3,5550 ευρώ και στο -3,27%. Η αποτίμηση στα 155 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Με 30 τεμάχια στο -7,49% και στα 0,9010 ευρώ.

ATTICA GROUP: Με χαμηλό όγκο στα 0,8240 ευρώ και στο -2,37%. Έχει γυρίσει αρκετά χαμηλά η μετοχή και πλησιάζει επίπεδα που την είχαμε «προτιμήσει» παλαιότερα και έδωσε απόδοση 50%. Ωστόσο, είμαστε κάπως προβληματισμένοι για τώρα, καθώς το πετρέλαιο είναι ακριβό και αποτελεί φυσικά το μεγαλύτερο κόστος σε αυτές τις εταιρείες. Θεωρούμε πως με τέτοιες τιμές είναι δύσκολο να δούμε καλή κερδοφορία παρά τη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης. Την παρακολουθούμε όμως…

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Με 11 τεμάχια στο -18,49%. Η αποτίμηση 3,6 εκατ. ευρώ και η τιμή 0,4320 ευρώ. Νομίζουμε πως πρόκειται για πολύ μεγάλη απαξίωση…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης