Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιλύθηκε το ζήτημα του αεροστροβίλου – Ο Καναδάς θα τον επιστρέψει στην Γερμανία ξεμπλοκάροντας τον Nord Stream

Επιλύθηκε το ζήτημα του αεροστροβίλου – Ο Καναδάς θα τον επιστρέψει στην Γερμανία ξεμπλοκάροντας τον Nord Stream
Χωρίς φυσικό αέριο η γερμανική οικονομία τον Οκτώβριο – Νοέμβριο 2022 θα μπορούσε να καταρρεύσει, να υποστεί κραχ στην κυριολεξία.

Ο Καναδάς θα επιστρέψει τον αεροστρόβιλο στην Siemens ξεμπλοκάροντας τον Nord Stream…
Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Η Γερμανική εταιρία Siemens συνεργαζόμενη στο έργο του Nord Stream που διοχετεύει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία… είχε αναλάβει να επισκευάσει αεροστρόβιλο που προωθεί μέσω των αγωγών το φυσικό αέριο.
Η εταιρία που θα επισκεύαζε τον αεροστρόβιλο – Τουρμπίνα ήταν καναδική και ο Καναδάς έθεσε θέμα κυρώσεων για να μην επιστρέψει τον αεροστρόβιλο για τον αγωγό που αφορά ρωσικά συμφέροντα.
Υπήρξε παρέμβαση της Γερμανίας η οποία δήλωνε ότι ο Καναδάς για να ξεπεράσει το πρόβλημα θα μπορούσε να στείλει τον αεροστρόβιλο απευθείας στην Γερμανία και μετά η Γερμανία θα διαχειριζόταν το πρόβλημα…
Για την Γερμανία το ζήτημα της παροχής φυσικού αερίου από τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream είναι ζωτικής σημασίας…
Χωρίς φυσικό αέριο η γερμανική οικονομία τον Οκτώβριο – Νοέμβριο 2022 θα μπορούσε να καταρρεύσει, να υποστεί κραχ στην κυριολεξία.

Ποια η νέα εξέλιξη;

Οι καναδικές αρχές αποφάσισαν να επιστρέψουν τον αεροστρόβιλο της Siemens για τον γερμανικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε «θετικό σήμα» από τον Καναδά για το θέμα αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για την παράδοσή του.
Σύμφωνα με το Reuters, ο αεροστρόβιλος θα σταλεί πρώτα στη Γερμανία και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Gazprom ώστε ο Καναδάς να μην παραβιάσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη ρωσική εταιρεία.
Η καναδική εφημερίδα The Globe and Mail ανέφερε ότι ο Καναδάς και η Γερμανία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή των ρωσικών αεροστροβίλων για το Nord Stream.

Στις 14 Ιουνίου, η Gazprom ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream σε σύγκριση με το σχέδιο λόγω της άκαιρης επιστροφής των μονάδων άντλησης αερίου από τη Siemens μετά από επισκευές και εντοπισμένες τεχνικές δυσλειτουργίες των κινητήρων.
Η Siemens ισχυρίζεται ότι ένας από τους αεριοστρόβιλους για το Nord Stream, αφού επισκευάστηκε, δεν μπορεί ακόμη να επιστραφεί στη Γερμανία από το Μόντρεαλ του Καναδά λόγω των κυρώσεων του Καναδά κατά της Ρωσίας.
Εξαιτίας αυτού, μόνο το 40% του φυσικού αερίου από τη μέγιστη χωρητικότητα του αγωγού αντλείται τώρα μέσω του Nord Stream, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τα σχέδια της Γερμανίας να γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου, ώστε να αποτραπεί το κραχ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης