Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να δώσει συνέχει στην ανοδική αντίδραση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να δώσει συνέχει στην ανοδική αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η προσοχή στη Fitch σήμερα και υπάρχουν προσδοκίες για αναβάθμιση. Θα λέγαμε πως το περιβάλλον συνολικά στο εξωτερικό είναι εξαιρετικά ρευστό για αναβαθμίσεις, αλλά ας περιμένουμε την ετυμηγορία του οίκου. Χθες, η συνεδρίαση ήταν εξαιρετική με πολλούς πρωταγωνιστές και βελτιωμένες συναλλαγές. Σήμερα δίνει μία συνέχεια και η αγορά κοιτάζει να περάσει ξανά πάνω από τις 800 μονάδες. Βοηθούν οι τράπεζες, συνεχίζει η Viohalco.

VIOHALCO: Βγάζει και σήμερα αντίδραση μετά τη δυνατή χθεσινή κίνηση με όλες τις μετοχές του ομίλου. Στο +2% και στα 3,67 ευρώ. Στο +1,48% η Cenergy και μικρότερη η άνοδος για ΕΛΧΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με όγκο 3 εκατ. τεμάχια η Πειραιώς στα πρώτα 10 λεπτά. Τεράστιος όγκος. Καλή άνοδο καταγράφει η μετοχή όπως και η ΑΛΦΑ, ενώ ακολουθούν λίγο πιο πίσω οι δύο άλλες συστημικές.

JUMBO: Η διοίκηση έχει βάλει χαμηλά το πάνω όριο στις αγορές ιδίων μετοχών. Θα συμφωνήσουμε πως οι αγορές πρέπει να γίνονται σε τιμές ελκυστικές, αλλά θεωρούμε πως και λίγο πιο πάνω από τα 13,50 ευρώ που είναι το όριο δεν είναι ακριβή η μετοχή. Ας είναι όμως, η διοίκηση το έβαλε εκεί. Για να δούμε τι θα μπορέσει να μαζέψει.

Αναφορικά με την πορεία του εξαμήνου, οι αναλυτές σημειώνουν πως ο Ιούνιος φέτος κινήθηκε σταθεροποιητικά, αλλά πέρυσι είχε πολύ μεγάλη άνοδο καθώς υπήρχε νωρίτερα lockdown, επομένως αξιολογούν θετικά το γεγονός ότι παρέμειναν σταθερές οι πωλήσεις. Στο εξάμηνο η άνοδος είναι της τάξης του 12,8%. Με ήπια άνοδο η μετοχή στο ξεκίνημα και παραμένει πάνω από τα 14 ευρώ, επομένως δεν μπορούν να γίνουν αγορές ιδίων.

ΔΕΗ: Σταθεροποιητικά περίπου η μετοχή και στα 5,08 ευρώ. Οι αγορές ιδίων έχουν ολοκληρωθεί.

COCA COLA: Χθες έκοψε το μέρισμα αλλά πήγε αρκετά καλά και έχασε λιγότερο από το μισό. Σήμερα υποχωρεί 0,70%.

LAMDA: Σήμερα ολοκληρώνεται η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο έως 230 εκατ. ευρώ με εύρος απόδοσης 4,70%-5,20%. Έχει σημειωθεί ήδη κάλυψη κατά 2 φορές. Λογικά θα πάει στο 4,70% η απόδοση. Στη διαπραγμάτευση θα κριθεί βέβαια η υπερκάλυψη…

AEGEAN: Ο Ευτύχης Βασιλάκης στη γενική συνέλευση επανέλαβε αυτό που είχε πει στην τηλεδιάσκεψη λίγο παλαιότερα, ότι το 2022 θα είναι η πρώτη κερδοφόρα χρήση μετά την πανδημία. Χθες εμφανίστηκε πιο σίγουρος. Το έσοδο ανά πτήση είναι υψηλότερο αλλά απαραίτητο καθώς τα κόστη λόγω καυσίμων είναι υπερδιπλάσια. Άλλα 12 Airbus A320Neo θα παραλάβει μέχρι το τέλος του 2022. Η Γ.Σ ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

FOURLIS: Μετά τη χθεσινή άνοδο και το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας στις δημοπρασίες βγαίνουν σήμερα κάποιες πωλήσεις αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως ο όγκος είναι μεγάλος. Στα 2,94 ευρώ και στο -1,51%.

ΕΧΑΕ: Μειωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον στη μετοχή και βρίσκεται στα 3,2350 ευρώ με άνοδο 1,09% και αποτίμηση 195 εκατ. ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Δεκατέσσερις οι μέτοχοι στη γενική συνέλευση με συνολικό ποσοστό 75,85%. Ζήτησε αναβολή ο Λουκάς Σπεντζάρης με ποσοστό 27,32%. Δεν έχει βάλει θέματα στην ατζέντα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης