Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μόλις στο 5% η εισαγωγή ρωσικού αερίου τον Ιούνιο - Ποιές ποσότητες έφεραν οι μεγάλες ενεργειακές

tags :
Μόλις στο 5% η εισαγωγή ρωσικού αερίου τον Ιούνιο - Ποιές ποσότητες έφεραν οι μεγάλες ενεργειακές

Οι συνολικές εισαγωγές τον Ιούνιο ανήλθαν σε 5,3 TWh, αυξημένες κατά 15% σε μηνιαία βάση, αλλά μειωμένες κατά 11% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Dmitri Medvedev, δεξί χέρι του Vladimir Putin είχε απειλήσει του Ευρωπαίους για την επικείμενη εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου γράφοντας στο twitter: «Καλωσήλθατε στον θαυμαστό, νέο κόσμο όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν πολύ σύντομα 2.000 δολ. για 1.000 κυβικά φυσικού αερίου».

Η απειλή Μεντβέντεφ, αποτελεί πλέον ζοφερή πραγματικότητα για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου αφού το συμβόλαιο Αυγούστου στο ολλανδικό hub TTF, έκλεισε χθες τα 184,5 ευρώ/MWh προσεγγίζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 200,9 ευρώ/MWh που έκανε στις 7 Μαρτίου του 2022. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα 1000 κ.μ. αερίου αντιστοιχούν σε 10,55 MWh και η χθεσινή τιμή επιβεβαιώνει την πρόβλεψη-απειλή σκορπίζοντας τον τρόμο στις οικονομίες και της κοινωνίες της Ευρώπης, ειδικά εν όψει του κινδύνου πλήρους διακοπής της τροφοδοσίας με ρωσικό αέριο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης