Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβαλε τέλος στο πτωτικό σερί – Ξεχώρισαν πολλές μετοχές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβαλε τέλος στο πτωτικό σερί – Ξεχώρισαν πολλές μετοχές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι δύο αποκοπές μερισμάτων που είχαμε σήμερα, μας φόβισαν το πρωί, όπως και κάποιους αναλυτές και υποθέσαμε πως μπορεί η άνοδος να μην είναι καλή. Όμως με δεδομένο ότι χθες υστερήσαμε έναντι των ευρωπαϊκών αγορών και πως αυτές κατέγραφαν νέα καλή αντίδραση σήμερα, επιτέλους βγάλαμε καλή κίνηση. Νομίζουμε πως η αναφορά του Πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της τετραετίας βοήθησε κάπως. Βοήθησε βέβαια και η πτώση που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Σπάσαμε έτσι σήμερα το πτωτικό σερί των έξι συνεδριάσεων.

Η άνοδος θα ήταν μεγαλύτερη αν Coca Cola και Motor Oil δεν υποχωρούσαν λόγω αποκοπής μερισμάτων. Αύριο έχουμε τη Fitch και κάποιοι περιμένουν αναβάθμιση, αλλά η στήλη θεωρεί πως ίσως μία αναβάθμιση σε αυτό το περιβάλλον να είναι υπερβολική. Βέβαια, αν έρθει θα είναι καλοδεχούμενη. Τελικά κλείσαμε με άνοδο 2,06% και στις 795,24 μονάδες. Αρκετές μετοχές ξεχώρισαν.

ΕΛΠΕ: Από νωρίς είχε μεγάλη άνοδο και χωρίς να υπάρχουν πρόθυμοι πωλητές. Θα λέγαμε πως μαζί με την Εθνική έδωσαν το σύνθημα. Στο +8,15% και στα 6,37 ευρώ με όγκο 71 χιλ. τεμάχια. Με την κίνησή της σήμερα ουσιαστικά κάλυψε όλη την πτώση των τελευταίων ημερών.

ALPHA BANK: Πολύ δυνατή η ανακοίνωση της εισόδου του fund Capital Group στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό οριακά πάνω από 5%. Όμως στο ταμπλό δε μπορούμε να πούμε πως ικανοποιηθήκαμε. Μάλιστα λίγο έλειψε να κλείσει σε χαμηλό ημέρας. Είχε φτάσει να ενισχύεται και άνω του 5% και τελικά περιορίστηκε η άνοδος στο +1,90%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Κοιτώντας τις τελευταίες συνεδριάσεις, η μετοχή επιβεβαιώνει την πολύ καλύτερη συμπεριφορά της έναντι άλλων τραπεζών. Βέβαια και από την αρχή του έτους να δει κάποιος την πορεία της σε σύγκριση με την ΑΛΦΑ για παράδειγμα, είναι η μέρα με τη νύχτα. Στο +8,69% και στα 2,9780 ευρώ.

VIOHALCO: Η Cenergy είχε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον όμιλο αλλά και αυτή πήγε πολύ καλά και ενισχύθηκε 8,94%. Στο +12,73% η Cenergy και στο +6,61% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

JUMBO: Πάλι καλά που αυτή τη φορά δεν τα περιέγραψε όλα μαύρα ο κ.Βακάκης. Σταθερές οι πωλήσεις τον Ιούνιο, αλλά 12,8% πάνω στο εξάμηνο. Επομένως, αναμένουμε και πάλι ένα δυνατό εξάμηνο σε μία «χαμένη» χρονιά. Στα 14,05 ευρώ και στο +5,48%.

MOTOR OIL: Είχε πωλητή και σήμερα και μάλιστα δυνατό. Είχε το μέρισμα των 0,70 ευρώ, αλλά πήγε και σημαντικά χαμηλότερα. Έχασε όλο το μέρισμα και 0,23 ευρώ ακόμα. Ο όγκος ξεπέρασε τις 240 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Έκοψε 0,71 ευρώ και έχασε μόνο τα 0,30 ευρώ επηρεάζοντας έτσι θετικά την αγορά.

LAMDA: Με τέτοια άνοδο παντού και αυτή έκλεισε με απώλειες 0,19%.

ΔΕΗ: Ούτε η δική της κίνηση σήμερα ικανοποιεί. Με άνοδο μόλις 1,20%.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σκέτη απογοήτευση και όπως καταλαβαίνετε οι φήμες οργιάζουν.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή. Ξεκίνησαν και πάλι οι αγορές ιδίων.

FOURLIS: Ισχυρή αντίδραση και πήρε ένα μέρος της πρόσφατης πτώσης πίσω. Στα 2,9850 ευρώ και στο +7,76% με όγκο 61 χιλ. τεμάχια αλλά και με πωλητές στο κλείσιμο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Θα περιμέναμε και εδώ μεγαλύτερη αντίδραση. Στο +3,66% και στα 3,68 ευρώ με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΟΤΕΡ: Έκανε πολλά χαρτιά για τα δεδομένα της στα 0,2580 ευρώ και λίγα στα 0,3080 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 0,3040 ευρώ και στο +17,83%.

CPI: Δεν έκανε και μικρό όγκο. Φαίνεται πως κάποιοι αποφάσισαν να φύγουν με θόρυβο. Στο -9,85% και στα 0,6040 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης