Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αμερικανοί βουλευτές: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τα F-16 κατά της Ελλάδας και της Κύπρου

Αμερικανοί βουλευτές: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τα F-16 κατά της Ελλάδας και της Κύπρου
Η πρωτοβουλία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών έχει ευρεία αποδοχή, τόσο στη Βουλή, όσο και στην Γερουσία και συνδέει την αποδέσμευση των μαχητικών με την παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο

"Πάνω από 2.377 φορές έχει παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας η Τουρκία", καταγγέλλουν, στην επιστολή τους στον Τζο Μπάιντεν, Αμερικανοί Βουλευτές, που βάζουν... "μπλόκο" στην προμήθεια F-16 από την Τουρκία μέσω της διακομματικής τροπολογίας που κατατέθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Η πρωτοβουλία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών έχει ευρεία αποδοχή, τόσο στη Βουλή, όσο και στην Γερουσία και συνδέει την αποδέσμευση των μαχητικών με την παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Με επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο μάλιστα, οι γερουσιαστές ζητούν να μη δοθούν νέα μαχητικά στην Τουρκία, αφού τα χρησιμοποιεί για να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.
"Το καθεστώς του Ερντογάν έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τη στρατιωτική ισχύ του για να αποσταθεροποιήσει την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τον Νότιο Καύκασο και τη Βόρεια Αφρική. Έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για να παραβιάσουν την εδαφική ακεραιότητα συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Αυτές δεν είναι ενέργειες ενός αφοσιωμένου και αξιόπιστου συμμάχου", επισημαίνουν.
"Η Ελλάδα είναι ένας πολύ ισχυρός και στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως ό,τι κάνουμε είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και προς το συμφέρον της ειρήνης και της ευημερίας σε αυτή την περιοχή του κόσμου", τονίζει ο Γκρέγκορι Μικς, Επικεφαλής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων την ώρα που ο Λου Ραπτάκης, Γερουσιαστής των Δημοκρατικών επισημαίνει πως "η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν μας δείχνει ότι είναι καλός γείτονας.
Κάθε μέρα βλέπουμε drones, βλέπουμε τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τα ελληνικά σύνορα, το θέμα με την ΑΟΖ της Κύπρου, η γραμμή που έχουν φτιάξει με τη Λιβύη που φτάνει έξι μίλια έξω από την Κρήτη. Αυτό δεν γίνεται.".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης