Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι σχέσεις με τη Γαλλία εξαρτώνται από το εάν το Παρίσι θα απέχει από εχθρότητα

Ρωσία: Οι σχέσεις με τη Γαλλία εξαρτώνται από το εάν το Παρίσι θα απέχει από εχθρότητα
Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή σε ισότιμο διάλογο με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.
Σχετικά Άρθρα
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως οι προοπτικές για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας θα εξαρτηθούν από το εάν το Παρίσι θα αποστασιοποιηθεί από τις αντιρωσικές πολιτικές που του επιβάλλονται.
Συγκεκριμένα ο Alexey Zaitsev δήλωσε πως «Όσον αφορά τις προοπτικές των διμερών σχέσεων, αυτές θα καθοριστούν κυρίως από το εάν η Γαλλία θα μπορούσε να αποστασιοποιηθεί από την πορεία προς την αντιπαράθεση με τη Ρωσία που της έχει επιβληθεί και εάν θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει τα εθνικά της συμφέροντα σε τομείς όπως η ασφάλεια, η οικονομία, ο πολιτισμός και η κοινωνική ανάπτυξη».

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή σε ισότιμο διάλογο με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, διαβεβαίωσε ο διπλωμάτης.

«Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε εάν οι δηλώσεις του [Γάλλου Προέδρου] Macron, ο οποίος έχει επανειλημμένα πει ότι θα ήταν απαραίτητο να οικοδομηθεί μια νέα αρχιτεκτονική ευρωπαϊκής ασφάλειας με τη Ρωσία, θα γίνουν πράξη», είπε ο Zaitsev.
Σε αντίθεση με τη Δύση, η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στη διακρατική συνεργασία που βασίζεται στις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης