Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε προεκλογικούς τόνους η ομιλία Μητσοτάκη: Μείωση ανεργίας και φόρων, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης (1/1/2023)

Σε προεκλογικούς τόνους η ομιλία Μητσοτάκη: Μείωση ανεργίας και φόρων, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης (1/1/2023)
Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του αναφερόμενος στα γεγονότα του 2015, όπως το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών και συνέχισε με απολογισμό του κυβερνητικού έργου
Σε προεκλογικούς τόνους ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις κοινωνικές πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση την τελευταία τριετία.
Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του εκτοξεύοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα του 2015 (στο δημοψήφισμα και στο κλείσιμο των τραπεζών), ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, εστιάζοντας στα μέτρα για τη στήριξη των εργαζόμενων. Αναφερόμενος, δε, στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων με κλειστές τράπεζες και δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από τον γκρεμό σαν χθες πριν από 7 χρόνια». Πολλές φορές, εξάλλου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη φράση «έπρεπε να έρθει κεντροδεξιά κυβέρνηση για να το κάνει αυτό» απευθυνόμενος τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, στη γονική άδεια για τον πατέρα αλλά και στην τηλεργασία.
«Η Ελλάδα ανήκει στα κράτη με τη δυναμικότερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στη Ευρώπη. Επίσης είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων. Αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το ΔΝΤ, ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «εδώ και 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις, από τον Έβρο έως την πανδημία και από την διαρκή απειλή της Τουρκίας ως την ενεργειακή κρίση».

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1ης Ιανουαρίου 2023. «Αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει από 1η Ιανουαρίου 2023 την εισφορά αλληλεγγύης για όλους» είπε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε και το «ξεκλείδωμα» των συντάξεων. «Την ίδια μέρα ξεπαγώνουν και οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια, μπαίνουν σε τροχιά μόνιμων και τακτικών αυξήσεων» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τα τελευταία χρόνια, είπε, «αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των συνταξιούχων, ελαττώθηκε η προσωπική διαφορά για πάνω από μισό εκατομμύριο δικαιούχους και 1,4 δισ. επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους που εσείς φτωχοποιήσατε. Λύσαμε εκκρεμότητες όπως συντάξεις χηρείας και ορφανών και παρά τις μεγάλες δυσκολίες ο απόμαχος της δουλειάς ξεκίνησε και πάλι να ανακτά την αξιοπρέπειά του, βλέπει ένα κράτος που τον νοιάζεται. Ο πρωθυπουργός ξεχώρισε τις εκκρεμείς συντάξεις μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 εκδόθηκαν όσες είχαν εκδοθεί το 2019.
Με λιγότερους μάλιστα υπαλλήλους, 900 για να αποδειχθεί ότι η γραφειοκρατία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους πολίτες αλλά και την διοίκηση».
Σύντομα, είπε, «θα εκλείψει οριστικά η ομηρεία των συνταξιούχων ήταν ντροπή δεκαετιών για το κράτος είναι ζήτημα δικαιοσύνης και πολιτισμού που η κυβέρνηση κατάφερε να λύσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης