Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (ΥΠΑΜ) στον Economist : Η Ευρώπη ευθυγράμμισε τη στρατηγική της με το ΝΑΤΟ

Παναγιωτόπουλος (ΥΠΑΜ) στον Economist : Η Ευρώπη ευθυγράμμισε τη στρατηγική της με το ΝΑΤΟ
«Ιστορική η απόφαση της Γερμανίας να επενδύσει σε εξοπλισμούς ύψους 100 δισ.»

«Το σύνθετο περιβάλλον ασφαλείας στο οποίο ζούμε απαιτεί αποφάσεις και κυρίως πράξεις» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ενώ τόνισε ότι «η Ευρώπη ευθυγράμμισε τη στρατηγική της πυξίδα με το περιεχόμενο του ΝΑΤΟ».
«Η απάντηση στις απειλές είναι οι πράξεις για να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον ασφαλείας απέναντι στον αναθεωρητισμό» ξεκαθάρισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ενότητα «Security challenges for Europe and the Middle East against the backdrop of geopolitical turmoil».
Όπως είπε ο υπουργός 'Αμυνας, «το περιβάλλον ασφαλείας άλλαξε μετά την εισβολή της Ρωσίας» κάτι που προκάλεσε «πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο» αλλά και «τολμηρές αποφάσεις με επέκταση του ΝΑΤΟ».
«Αναγνώρισε», συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «τις απειλές και ανέπτυξε δυνατότητες».
Χαρακτήρισε, δε, «ιστορική την απόφαση της Γερμανίας να επενδύσει σε εξοπλισμούς ύψους 100 δισ.» ενώ πρόσθεσε ότι για να αποδώσουν «οι κυρώσεις στη Ρωσία πρέπει το μέτωπο να παραμείνει αρραγές».
Για τις σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «έχουμε επενδύσει στη συνεργασία μας με Κύπρο και Ισραήλ» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι οι τρεις χώρες έχουν «κοινή προσέγγιση για το τι συνιστά σταθερό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή».
Για την Τουρκία, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει στάση και «να παίξει με τους κανόνες», δηλαδή να τηρεί συμφωνίες, να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. «Αν αλλάξει συμπεριφορά», είπε, «τότε είναι ευπρόσδεκτη στην κοινότητα των χωρών που εργάζονται για την σταθερότητα στην περιοχή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης