Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα επίπεδα του 2019 η κίνηση εσωτερικού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στα επίπεδα του 2019 η κίνηση εσωτερικού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
της Εύας Οικονομάκη
Με την επιβατική κίνηση εσωτερικού να επανέρχεται στα επίπεδα του 2019 και τη διαφορά να περιορίζεται στο μείον 0,6% έκλεισε ο Ιούνιος για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.
Αντίστοιχα, σταθερά ανοδικά κινείται ο αριθμός των διεθνών ταξιδιωτών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η επιβατική κίνηση εξωτερικού για πρώτη φορά μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού κατέγραψε μονοψήφιο ποσοστό μείωσης σε σχέση με το 2019 και διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο -9,6%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου η επιβατική κίνηση εσωτερικού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σημείωσε πτώση 13,2% συγκριτικά με το 2019, με περισσότερους από 3 εκατ. επιβάτες να έχουν διακινηθεί στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Σε επίπεδο α’ εξαμήνου, η διεθνής κίνηση κατάφερε να καλύψει το 77% του 2019, με σχεδόν 6 εκατ. τουρίστες να δίνουν το «παρών» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Συνολικά, κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφτασε σχεδόν τα 9 εκατομμύρια, ανακάμπτοντας στο 80% του 2019, ενώ μόνο για τον Ιούνιο ο αντίστοιχος αριθμός διαμορφώθηκε σε 2,43 εκατομμύρια, με πτώση κατά 6,8% σε σχέση με την κίνηση τον ίδιο μήνα του 2019.

Η εικόνα των πτήσεων

Ως προς τις πτήσεις, κατά τη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του 2022 καταγράφηκε πτώση της τάξης του 9,5% σε σχέση με το 2019, με τις διεθνείς πτήσεις να παραμένουν μειωμένες σε ποσοστό 15,8%. Ως προς τις πτήσεις εσωτερικού η ψαλίδα για το α’ εξάμηνο του έτους έκλεισε στο μείον 0,9%.Τον Ιούνιο ο αριθμός των πτήσεων εξωτερικού σημείωσε για πρώτη φορά μετά τους περιορισμούς της υγειονομικής κρίσης μονοψήφια πτώση στο -8,5% συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ με θετικό πρόσημο, στο συν 3,3% συγκριτικά με τα νούμερα πριν από την πανδημία, έκλεισε ο μήνας για τις πτήσεις εσωτερικού.

Οι top αγορές

Τη μεγαλύτερη δυναμική για το αεροδρόμιο της Αθήνας καταγράφει η κίνηση που προέρχεται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ενδεικτική είναι η εικόνα από τις ΗΠΑ, απ’ όπου η επιβατική κίνηση για το α’ εξάμηνο του έτους εμφανίζεται αυξημένη σε ποσοστό 50% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, ενώ όσον αφορά τις πτήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η άνοδος διαμορφώνεται στο +75% για το ίδιο διάστημα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης