Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τα σχέδια της Allianz για την Ευρωπαϊκή Πίστη – Οδεύει εκτός Χρηματιστηρίου η εισηγμένη

Τα σχέδια της Allianz για την Ευρωπαϊκή Πίστη – Οδεύει εκτός Χρηματιστηρίου η εισηγμένη
Ο Προτείνων σκοπεύει να προχωρήσει στη συγχώνευση της Εταιρείας με την ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία, Allianz Hellas, της οποίας το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο κατέχεται από τον Προτείνοντα.
Σχετικά Άρθρα
Στην έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών της Ευρωπαϊκής Πίστης, στοχεύει η Allianz με τη δημόσια πρόταση και όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό αν στο τέλος της δημόσιας πρότασης δεν έχει συγκεντρωθεί το 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου θα συνεχίσει να επιδιώκει την απόκτηση του 100% των μετοχών και τη διαγραφή της εταιρείας από το Χ.Α.
Ωστόσο, φαίνεται πως η δημόσια πρόταση μάλλον θα είναι τυπική διαδικασία, καθώς το τίμημα είναι εξαιρετικά καλό και συγχρόνως έχουν υποχωρήσει οι αποτιμήσεις στο Χ.Α. και από την άλλη έχουν συμφωνήσει μέτοχοι με ποσοστό πάνω από 72% και ο προτείνων έχει ήδη 9,90% χωρίς τις μετοχές που αγόρασε χθες.
Από χθες μπήκε και εντολή αγοράς και μαζεύει μετοχές και μέσω του Χ.Α.
Μέσω της διαγραφής των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α., ο Προτείνων θα επιδιώξει κατά κύριο λόγο να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων της Εταιρείας.
ο Προτείνων σκοπεύει να προχωρήσει στη συγχώνευση της Εταιρείας με την ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία, Allianz Hellas, της οποίας το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο κατέχεται από τον Προτείνοντα.

Η συγχώνευση

Ο συνδυασμός της Allianz Hellas και της Εταιρείας προβλέπεται να λάβει τη μορφή συγχώνευσης μέσω απορρόφησης.
Η συγχώνευση αναμένεται να λάβει χώρα μετά την διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α.
Ο κύριος σκοπός αυτής της συγχώνευσης, είναι η ενοποίηση των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών και η δημιουργία μιας ισχυρότερης οντότητας με ηγετικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας.
Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, θα αναλάβει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου για την ενοποιημένη εταιρεία.
ο Προτείνων ενδέχεται να προβεί σε ορισμένες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Εταιρεία δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνεται πλέον με τις απαιτήσεις που τίθενται για τις εισηγμένες εταιρείες.
Για παράδειγμα, η Εταιρεία δεν θα υποχρεούται να τηρεί ειδικούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης που ισχύουν αποκλειστικά για εισηγμένες εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ στο προσωπικό της που είναι επιφορτισμένο με την τήρηση των κανονιστικών υποχρεώσεών της και των σχέσεών της με τους επενδυτές αναμένεται να ανατεθούν νέα διοικητικά καθήκοντα.
Σε συνέχεια της διαγραφής των Μετοχών από το Χ.Α., ο Προτείνων θα προχωρήσει εκ νέου σε αλλαγές του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν αλλαγές στη σύνθεση εκτελεστικών έναντι μη-εκτελεστικών μελών και μείωση του αριθμού αυτών από 9 σε 5 μέλη, εκ των οποίων ένα ανεξάρτητο μη εκτελεστικό.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα υπόκεινται στις απαιτήσεις καταλληλόλητας σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η επένδυση του Προτείνοντος στην Εταιρεία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του για περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην ελληνική αγορά.
Η επιχειρηματική στρατηγική του Προτείνοντος, εστιάζει κυρίως στους τομείς των ασφαλίσεων (ΑκινήτωνΑτυχημάτων, Ζωής-Υγείας) και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καθώς και στην παροχή χρηματοοικονομικών, συμβουλευτικών και συναφή υπηρεσιών,
Σημειώνεται πως ο προτείνων κατείχε ποσοστό 9,90% πριν την κατάθεση του πληροφοριακού δελτίου, ενώ έχουν ήδη συμφωνήσει μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 72,27% του συνόλου των μετοχών.
Η δημόσια πρόταση γίνεται στα 7,80 ευρώ και λήγει 1η Αυγούστου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης