Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bezos vs Biden: Δεν κατανοεί γιατί αυξάνονται οι τιμές της βενζίνης και κατηγορεί τα βενζινάδικα - Οικονομικά αναλφάβητος

Bezos vs Biden:  Δεν κατανοεί γιατί αυξάνονται οι τιμές της βενζίνης και κατηγορεί τα βενζινάδικα - Οικονομικά αναλφάβητος
Κόλαφος του ιδιοκτήτη της Amazon κατά της ενεργειακής πολιτικής του Λευκού Οίκου
Σχετικά Άρθρα
Ο Jeff Bezos κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Je Biden ότι είτε παραπλανεί σκόπιμα το κοινό είτε ότι δεν έχει «βασική» κατανόηση των δυνάμεων που διαμορφώνουν στην πραγματικότητα τις τιμές.
Ο Biden προφανώς δεν γνωρίζει ότι οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων είναι ως επί το πλείστον ανεξάρτητες μικρές επιχειρήσεις των οποίων τα ελάχιστα περιθώρια κέρδους καθιστούν αδύνατη τη μη μείωση των τιμών στην αντλία μόνο και μόνο επειδή τους το…. διατάσσει ο εκάστοτε πρόεδρος, ήταν η δήλωση - κόλαφος.

Ο ρόλος της Fed

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) καθορίζει πραγματικά τις τιμές – μέσω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού», έγραφε ο λογαριασμός του Libertarian Party.
Όταν το 40% tων δολαρίων στον κόσμο τυπώθηκε σε ένα χρόνο, ο πληθωρισμός εκτινάσσεται και οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη.
Η μομφή κατά της Ρωσίας είναι απλώς εξαπάτηση

Διχάζει τη χώρα

Ο υποψήφιος κυβερνήτης της Καλιφόρνια Michael Shellenberger, επισήμανε:
«Σε μια περίοδο πολέμου, ο Biden θα μπορούσε να είχε ενώσει τη χώρα μέσω μιας στρατηγικής καθαρής ενέργειας «που περιλάμβανε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Αντίθετα, έχει πει επανειλημμένα ψέματα για τα αίτια της ενεργειακής κρίσης και διχάζει τη χώρα».

H χλεύη των Κινέζων

Τουλάχιστον οι Κινέζοι συμφωνούν με τον Biden.
Χλεύασαν τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή απέδειξε την άποψη τους για την «καπιταλιστική εκμετάλλευση»., σύμφωνα με τη New York Post:
Σε απάντηση στο αίτημα του Biden να μειώσουν οι πετρελαϊκές εταιρείες τις τιμές τους, ο πρόεδρος γελοιοποιήθηκε από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Τώρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνειδητοποίησε επιτέλους ότι ο καπιταλισμός έχει να κάνει με την εκμετάλλευση.
Δεν το πίστευε αυτό πριν», έγραψε ο Chen Weihua, επικεφαλής του Γραφείου της ΕΕ και αρθρογράφος για την China Daily, ένα αγγλόφωνο μέσο ενημέρωσης που ανήκει στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το μέλλον της Νέας Παγκόσμια Τάξης

Η ανάρμοστη ενεργειακή πολιτική του Biden έρχεται μετά την προειδοποίηση ενός συμβούλου του Λευκού Οίκου ότι πρέπει να υποστούμε αυτές τις υψηλές τιμές των καυσίμων επειδή «Αυτό αφορά το μέλλον της φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και πρέπει να μείνουμε σταθεροί»
Ο ίδιος ο Biden πρότεινε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει απλώς να σφίξουν τα δόντια τους και να το συνηθίσουν.

Οσο χρειαστεί... 

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, κατέστησε σαφές ότι οι υψηλές τιμές διατηρηθούν όσο η Ουκρανία πείθει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταθούν στο πλευρό τους
Το ρώτησαν εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ωθήσει τις τιμές πετρελαίου προς τα πάνω.
Θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 200 δολάρια το βαρέλι, πιστεύουν ορισμένοι αναλυτές.
Και επίσης: Πόσο καιρό είναι δίκαιο να περιμένουμε από Αμερικανούς οδηγούς και οδηγούς σε όλο τον κόσμο να πληρώσουν αυτό το ασφάλιστρο για αυτόν τον πόλεμο;
Ο Biden απάντησε: « Όσο χρειαστεί, η Ρωσία δεν μπορεί στην πραγματικότητα να νικήσει την Ουκρανία και να προχωρήσει πέρα από την Ουκρανία.
Αυτή είναι μια, κρίσιμη θέση για τον κόσμο. Εδώ είμαστε.
Γιατί έχουμε ΝΑΤΟ;»

Το ψυχροπολεμικό σκεπτικό

Και συνέχισε: «Οπότε η Ρωσία δεν μπορεί, στην πραγματικότητα, να νικήσει την Ουκρανία και να προχωρήσει πέρα από την Ουκρανία»
Εναι πολύ ψυχροπολεμικό το σκεπτικό, δεν νομίζετε;
Ήταν το σκεπτικό που χρησιμοποιούσε η δεξιά σε κάθε αμερικανική επέμβαση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Η Αριστερά χλεύαζε κάθε έννοια ρωσικού επεκτατισμού εκείνη την εποχή ως παιδική ασθένεια και δικαιολογία για ιμπεριαλισμική δράση.

H κληρονομιά Trump

Οι προμήθειες δεν θα εξαντλούνταν και οι τιμές δεν θα ήταν τόσο υψηλές αν ο Biden συνέχιζε τις πολιτικές του Trump που έκανε την Αμερική ουσιαστικά ενεργειακά ανεξάρτητη.
Ο Biden θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία αργότερα αυτόν τον μήνα, για να παρακαλέσει το Βασίλειο να ανοίξει τις κάνουλες και να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο.
Το χειρότερο είναι ότι ο Biden αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου
Έχει κατηγορήσει όλους τους άλλους για τις αποτυχίες του.
Αυτή η τελευταία βλακεία καταδεικνύει μια συγκλονιστική άγνοια των βασικών οικονομικών και μια παιδαριώδη πολιτική προσπάθεια αποφυγής ευθυνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης