Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ελβετία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την προμήθεια φυσικού αερίου και αποθέματα σε τρόφιμα

Ελβετία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την προμήθεια  φυσικού αερίου και αποθέματα σε τρόφιμα
Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επεκτείνει τα αποθέματα τροφίμων έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι η χώρα δεν θα πληγεί από ελλείψεις καφέ, σιτηρών και ζάχαρης
Σχετικά Άρθρα
Οι ελβετικές επιχειρήσεις θα είναι οι πρώτες που θα έχουν εξασφαλισμένη παροχή ενέργειας σε περίπτωση έλλειψης εφοδιασμού, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της χώρας Simonetta Sommaruga στη SonntagsZeitung, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει πάντα αρκετό φυσικό αέριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
Η Ελβετία λαμβάνει το φυσικό της αέριο μέσω εμπορικών κόμβων σε γειτονικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως τα προβλήματα εκεί θα επηρεάσουν και την Ελβετία.

Προβλήματα παρά τη χαμηλή ζήτηση

Η χώρα αυτή έχει σχετικά χαμηλή ζήτηση για φυσικό αέριο, το οποίο καλύπτει περίπου το 15% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.
Περίπου το 42% του φυσικού αερίου χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των νοικοκυριών και το υπόλοιπο στη βιομηχανία και στους τομείς των υπηρεσιών και των μεταφορών, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Ωστόσο, εξαρτάται από το εισαγόμενο πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
«Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει πάντα αρκετό φυσικό αέριο για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Sommaruga .

Προτεραιότητα στις επιχειρήσεις

Σε περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελβετία, η ενέργεια θα διανεμηθεί πρώτα με δελτίο για τις επιχειρήσεις.
Η υπουργός προέτρεψε τα περιφερειακά καντόνια της Ελβετίας να επενδύσουν περισσότερο στην επέκταση της ηλιακής ενέργειας, του βιοαερίου, της αιολικής και της υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Επιφυλακτική για τις ευπάθειες της εφοδιαστικής αλυσίδας, την κλιματική αλλαγή και τις συγκρούσεις όπως αυτή στην Ουκρανία, η ελβετική κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επεκτείνει τα αποθέματα τροφίμων έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι η χώρα δεν θα πληγεί από ελλείψεις καφέ, σιτηρών και ζάχαρης.

www.bankingnews.gr

r

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης