Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (υπ. Άμυνας Ρωσίας): Oλόκληρη η περιοχή του Luhansk «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις

Shoigu (υπ. Άμυνας Ρωσίας): Oλόκληρη η περιοχή του  Luhansk «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ενημέρωσε τον πρόεδρο Vladimir Putin για την απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ενημέρωσε τον Vladimir Putin ότι ολόκληρη η περιοχή του Luhansk «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 3/7 το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.
«Στις 3 Ιουλίου 2022, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Στρατηγός του Στρατού Sergey Shoigu ανέφερε στον Ανώτατο Διοικητή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Vladimir Putin για την απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk», ανέφερε το υπουργείο.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του LPR έχουν θέσει πλήρη έλεγχο στο Lysychansk και έναν αριθμό κοντινών οικισμών, οι μεγαλύτεροι από τους οποίους είναι οι Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo και Belaya Gora.
Η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειες της στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Luhansk και του Donetsk, που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές που έχουν την υποστήριξη της Μόσχας μάχονταν κατά του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2014.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Lysychansk

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των αποσχιστών στην Ανατολική Ουκρανία έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Lysychansk, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας νωρίτερα ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη Lysychansk, περικυκλώνοντας την περιοχή.
"Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, μάχονται εντός της Lysychansk νικώντας συνολικά τον εχθρό, που έχει περικυκλωθεί", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Πάντως, τηλεφωνήματα που έγιναν προς το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, παρέμειναν αναπάντητα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ακόμη ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Mykolaiv που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης