Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εύβοια: Πυρκαγιά στην περιοχή Κάμπος Καρύστου - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Εύβοια: Πυρκαγιά  στην περιοχή Κάμπος Καρύστου - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα

Την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κάμπος Καρύστου στην Εύβοια επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και εναέριες δυνάμεις.
Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά είναι κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ.
p1_1.JPG

Που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 3/7 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Παράλληλα, για τις περιφερειακές Ενότητες: Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και τις νήσους Σάμου, Ικαρίας, Χίου, Ψαρών, Μυτιλήνης και Κυθήρων, έχει τεθεί  σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΠΣ και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των συγκεκριμένων περιφερειακών Ενοτήτων έχουν τεθεί  σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).
Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
map_18.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης