Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αιματηρό επεισόδιο σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους – Τρεις οι νεκροί

Αιματηρό επεισόδιο σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους – Τρεις οι νεκροί
Κατέληξε ακόμη ένας δράστης - Μία σύλληψη και πέντε ακόμη προσαγωγές
Σχετικά Άρθρα

Τρεις είναι τελικά οι νεκροί του αιματηρού επεισοδίου στα Κάτω Πατήσια, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του ακόμη άλλος ένας δράστης.
Πρόκειται για τον άνδρα που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο τη στιγμή που προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο της συμπλοκής στα Πατήσια το βράδυ του Σαββάτου 2/7.
Στο μεταξύ, εκτός κινδύνου εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών,  ενώ έχει συλληφθεί μία γυναίκα που φέρεται να ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου που ήταν μέσα ο δράστης ως συνοδηγός.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 7 άτομα, σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συμμετείχαν τρία αυτοκίνητα και μια μηχανή.

Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, όπου οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.
Ο πατέρας του θύματος, ο οποίος ακολουθούσε την μοτοσικλέτα με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο άτομα, σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη που προηγουμένως πυροβόλησε τον γιο του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Ο συνοδηγός του οχήματος του πατέρα του θύματος στην προσπάθειά του να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Παράλληλα, ένα άλλο άτομο που επέβαινε στο αυτοκίνητο του δράστη που πυροβόλησε τον νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, εγκατέλειψε το όχημα και σταμάτησε διερχόμενο οδηγό, από τον οποίο υπό την απειλή όπλου πήρε το όχημα και διέφυγε.

Ο τραυματισμός των αστυνομικών

Η αστυνομία μετά από έρευνες για τον άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια, τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου φέρεται  να διέπραξε  ληστεία σε μπαρ.
Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, τον ακολούθησε το περιπολικό και τότε πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι και τον δεύτερο στην ωμοπλάτη και στην συνέχεια, λόγω εξοστρακισμού της σφαίρας από το αλεξίσφαιρο γιλέκο, στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον δράστη.
Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ο Θεοδωρικάκος

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μετέβη εκ νέου την Κυριακή 3/7 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, και επισκέφτηκε τους δύο τραυματισμένους αστυνομικούς.
Ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ νωρίτερα είχε επικοινωνία και με τους γονείς των αστυνομικών.
Κατά την έξοδο από το νοσοκομείο ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως «επισκεφθήκαμε ξανά με τον Αρχηγό τα δύο παλικάρια της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τραυματιστεί. Χθες το βράδυ, έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία, σώζοντας ανθρώπινες ζωές στους Αγίους Αναργύρους. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα στην υγεία τους, έχουν χειρουργηθεί και είναι πολύ δυνατοί. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν κοντά τους. Σταθήκαμε στους ανθρώπους τους, στα αγαπημένα τους πρόσωπα, στις συζύγους αλλά και στους γονείς τους από την Καβάλα και τα Τρίκαλα. Μιλήσαμε μαζί τους, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας».
Πρόσθεσε πως «από το χθεσινό περιστατικό βγαίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα και όπως είχα και χθες το βράδυ τη δυνατότητα να διαπιστώσω, δρα αμέσως. Βρισκόμουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μία δύσκολη γειτονιά, προκειμένου να δω πως πηγαίνουν τα μέτρα αστυνόμευσης. Παρακολούθησα ζωντανά, από τον ασύρματο της Αμέσου Δράσεως, τα τεκταινόμενα. Πιστεύω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα για το αιματηρό περιστατικό στα Κάτω Πατήσια, έχει συλληφθεί μία 43χρονη, ενώ έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Για το περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο 2/7 στα Πατήσια, από τη έκβαση του οποίου τραυματίστηκαν θανάσιμα 3 αλλοδαποί (48χρονος, 46χρονος και 23χρονος), συνελήφθη αλλοδαπή (43χρονη) και 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γ.Σ.Ν.Α. 401, η αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής:
"Βραδινές ώρες χθες στην περιοχή των Πατησίων 48χρονος αλλοδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνεπιβάτη 43χρονη αλλοδαπή, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών παρασύροντας τον έναν από αυτούς (23χρονο αλλοδαπό).
Στη συνέχεια η αλλοδαπή, οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, ενώ ο 48χρονος διέφυγε πεζός και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε προς την περιοχή των Αχαρνών.
Ακολούθως, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη, με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό. Εξερχόμενος από το κατάστημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν.
Ο 48χρονος, στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.
Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια,  3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα".
Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης