Διεθνή

Πρόεδρος της Ινδονησίας: Παρέδωσα στον Putin μήνυμα από τον Zelensky

Πρόεδρος της Ινδονησίας: Παρέδωσα στον Putin μήνυμα από τον Zelensky
Ο Widodo είπε στους δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία...

Το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου φαίνεται ότι επιδιώκει ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo, που δήλωσε ότι παρέδωσε στον Vladimir Putin μήνυμα από τον Volodymyr Zelensky.
Ο Ουιντόντο επισκέφθηκε χθες το Κίεβο, οπότε και συνάντησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ενώ σήμερα βρέθηκε στη Μόσχα, όπου είδε τον Ρώσο πρόεδρο.
«Μετέφερα το μήνυμα του προέδρου Zelensky στον πρόεδρο Putin», είπε ο Widodo, μετά τις συνομιλίες.
Πάντως, δεν αποκάλυψε το περιεχόμενό του, ενώ διευκρίνισε ότι είναι έτοιμος για να συμβάλλει στην έναρξη της επικοινωνίας μεταξύ των δύο ηγετών.
Ο Widodo είπε στους δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία.
Στη συνέχεια, ο Putin είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες της Ινδονησίας για λιπάσματα, που έχουν μειωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των διώξεων της Δύσης.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας είναι ο νυν πρόεδρος των χωρών της G20 και μέλος της ομάδας κρίσεων των Ηνωμένων Εθνών κατά τις παγκόσμιας επισιτιστικής απειλής, ως αποτέλεσμα του πολέμου.
Όπως είπε, κάλεσε τον Zelensky στη σύνοδο των G20 στο Μπαλί.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στον Ουιντόντο ότι η παρουσία του θα εξαρτηθεί από το ποιος άλλος θα βρίσκεται εκεί. Η Ρωσία είναι μέλος των χωρών της G20 και άρα θεωρείται ότι ο Putin θα είναι παρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης