Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταβλητότητα στη Wall, ο Dow +0,27% - Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το 3ήμερο ράλι

Μεταβλητότητα στη Wall, ο Dow +0,27% - Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το 3ήμερο ράλι
Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν το κατώτατο μέρος ενός κυκλικού sell-off στην αγορά, καθώς το δεύτερο τρίμηνο φτάνει στο τέλος στην Πέμπτη
Σχετικά Άρθρα
Μεταβλητότητα επικράτησε στους δείκτες της Wall Street, μετά το sell off της Τρίτης, καθώς ο Dow Jones επιχείρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να διαφοροποιηθεί από τις πιέσεις που εστίασαν στον τεχνολογικό κλάδο.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,27% στις 31.029 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε περιορισμένη πτώση 0,07% στις 3.818 μονάδες
Με λίγο υψηλότερη πτώση κατά 0,3% στις 11.177 μονάδες έκλεισε ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν το κατώτατο μέρος ενός κυκλικού sell-off στην αγορά, καθώς το δεύτερο τρίμηνο φτάνει στο τέλος την Πέμπτη.
Η ανησυχία για την επιβράδυνση της οικονομίας και τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μεγάλο μέρος του πρώτου εξαμήνου του 2022 ενώ και οι φόβοι για ύφεση αυξάνονται.
Στα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,6%, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία. Η αρχική μέτρηση ήταν για πτώση 1,5% του ΑΕΠ.

Η εικόνα στις επιμέρους μετοχές


Από τις επιμέρους μετοχές, ισχυρή άνοδο 6,4% κατέγραψε η μετοχή της General Mills, καθώς η εταιρεία επέρασε τις προβλέψεις κερδών και εσόδων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο.
Η μετοχή της Goldman Sachs σημείωσε άνοδο 1,3%, μετά την αναβάθμισή της με σύσταση buy απο την Bank of America, με το σκεπτικό ότι η τράπεζα θα  έχει καλά αποτελέσματα ευδοκιμήσει, ακόμη και σε περιβάλλον επιβράδυνσης της οικονομίας.
Οι μετοχές της τεχνολογίας ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον Dow και τον S&P, με την Amazon να σημειώνει άνοδο κατά 1,4%, τη Meta Platforms 2% και τις Apple και Microsoft να ενισχύονται περισσότερο του 1%.
Αντίθετα πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των κατασκευαστών τσιπ καθώς η Bank of America υποβάθμισε αρκετές μετοχές chip λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού.
Η Teradyne σημείωσε πτώση 5,2%, ενώ οι Advanced Micro Devices και Micron έχασαν περισσότερο από 4%.
Στον κλάδο της κρουαζιέρας, μεγάλη πτώση κατά 14,1% κατέγραψε η Carnival, επειδή η Morgan Stanley μείωσε στο μισό τον στόχο τιμής της μετοχής, με το αιτιολογικό ότι μπορεί να πληγεί από ένα σοκ στη ζήτηση.
Η κίνηση συμπαρέσυρε καθοδικά κι άλλες μετοχές κρουαζιέρας, με την Royal Caribbean και η Norwegian Cruise Line Holdings να σημειώνουν πτώση κατά 10,3% και κατά 9,3% αντίστοιχα.
Τέλος οι μετοχές της Bed Bath & Beyond βυθίστηκαν κατά 23,6% επειδή η εταιρεία ανέφερε μεγάλες απώλειες στις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα τριμήνου και ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της θα παραιτηθεί.

Χάνουν έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το 3ήμερο ράλι

Με πτώση έκλεισαν όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το τριήμερο ανοδικό σερί, με τον φόβο για ύφεση να επιστρέφει.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με πτώση 1,73% στις 13.003 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 μάζεψε σταδιακά τις απώλειες, περιορίζοντας την πτώση του στο 0,15% και στις 7.312 μονάδες.
Στις 6.031 μονάδες με πτώση 0,90% έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διεύρυνε προς το τέλος της συνεδρίασης τις απώλειές του κι έκλεισε με πτώση 1,21% στις 21.833 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 1,56% στις 8.188 μονάδες.
Πτώση μετά από τρεις ημέρες κερδών καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 0,2% στα 111,55 δολ. το βαρέλι και το brent στα 113,55 δολ. με πτώση 0,1%.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell, θα μιλήσουν σε πάνελ στο ετήσιο φόρουμ της ΕΚΤ για τις κεντρικές τράπεζες.

Γερμανία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 7,6% τον Ιούνιο του 2022

Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο στη Γερμανία, χάρη στα μέτρα για την αγοραστική δύναμη που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση στον τομέα των μεταφορών, αλλά παραμένει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τα προσωρινά επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου.
Η αύξηση των τιμών έφθασε το 7,6% σε ετήσια βάση, δηλαδή 0,3 της μονάδας χαμηλότερα σε σχέση με την τιμή-ρεκόρ του Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Destatis.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,1%.

Ισπανία: Πληθωρισμός 10,2% στην Ισπανία, σε υψηλά 37 ετών

Ο πληθωρισμός στην Ισπανία διαμορφώθηκε στο 10,2% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 37 χρόνια, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας INE που δημοσιεύθηκε σήμερα και που επιβεβαιώνει τη θεαματική άνοδο των τιμών.
Τα στοιχεία αυτά, εάν επιβεβαιωθούν, «θα σηματοδοτούν μια αύξηση κατά μιάμιση μονάδα» του πληθωρισμού, στον ετήσιο ρυθμό σε ένα μήνα, καθώς τον Μάιο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 8,7%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της INE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης