Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Αύξηση 600% στις εισαγωγές covid – Να επανέλθουν μάσκες, τεστ

Καπραβέλος: Αύξηση 600% στις εισαγωγές covid – Να επανέλθουν μάσκες, τεστ
Η ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι είπε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Για αύξηση της τάξης του 600% όσον αφορά τις εισαγωγές των περιστατικών covid κάνει λόγο ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος υποστήριξε ότι χρειάζεται επανεκτίμηση της κατάστασης, επαναφορά της μάσκας και αύξηση των τεστ.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Καπραβέλος είπε πως την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου υπήρξε ραγδαία αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά κορωνοϊού σε ποσοστά 600%.
«Η παραλλαγή Omicron παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια.
Η ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι» είπε ο κ.Καπραβέλος, τονίζοντας ότι τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορωνοϊού αυξήθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.
«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Πλέον δεν γίνονται τεστ.
Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορωναϊού» υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης