Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αρχή του τέλους πλησιάζει - Συντριβή των Ουκρανών στο Donbass, αποσύρονται από Luhansk – Οι Ρώσοι επιτίθενται στο Donetsk

Η αρχή του τέλους πλησιάζει - Συντριβή των Ουκρανών στο Donbass, αποσύρονται από Luhansk – Οι Ρώσοι επιτίθενται στο Donetsk
Η αρχή του τέλους πλησιάζει αφού οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το τελικό στόχο να απελευθερώσουν το Donbass, ελέγχουν ήδη την Νότια Ζώνη από Μαριούπολη, Κριμαία και νοτιοδυτικά προς Kherson και Zaporizhia…

Η αρχή του τέλους πλησιάζει, αφού οι Ουκρανικές δυνάμεις αποφάσισαν να αποσυρθούν από την περιοχή του Luhansk όπου πλέον ελέγχεται 100% από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι ρώσοι επιτίθενται στο Donetsk στοχεύοντας σε Siversk, Kramatorsk και Slovyansk…
Η αρχή του τέλους πλησιάζει αφού οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το τελικό στόχο να απελευθερώσουν το Donbass, ελέγχουν ήδη την Νότια Ζώνη από Μαριούπολη, Κριμαία και νοτιοδυτικά προς Kherson και Zaporizhia…
Η εισβολή των ρώσων στην Ανατολική Ουκρανία αποδεικνύεται σε μεγάλη επιτυχία καθώς οι στρατιωτικοί στόχοι επιτυγχάνονται, όπως αναμενόταν…
Ο τελικός στόχος είναι οι ρωσικές δυνάμεις να ελέγχουν το 35% των εδαφών της Ουκρανίας.

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση

Η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσει ο βομβαρδισμός του Donbass και να αποτραπεί η απειλή από το ουκρανικό έδαφος.
Αυτό δήλωσε ο Dm. Polyansky, πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του παγκόσμιου οργανισμού.
«Έχουμε ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να σταματήσουμε τον βομβαρδισμό του Donbass από την Ουκρανία, έτσι ώστε το έδαφος αυτό, που μετατράπηκε σε αντιρωσικό με υπόδειξη δυτικών χωρών, να πάψει να αποτελεί απειλή τόσο για τη Ρωσία όσο και για τους κατοίκους της Νότιας Ουκρανίας.
«Μέχρι να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί».
«Προμηθεύοντας όπλα, οι δυτικές χώρες, παρατείνουν απλώς την αγωνία του εγκληματικού καθεστώτος της Ουκρανίας, το οποίο είναι έτοιμο να θυσιάσει τον πληθυσμό του», επισήμανε ο Polyansky.
«Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει η Δύση, τόσο πιο γρήγορα η ουκρανική ηγεσία θα καθίσει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων με ρεαλιστική θέση, και όχι με συνθήματα και φάντασμα.

Οι ρώσοι χρησιμοποιούν το Krasukha-S4

Σύμφωνα με το στρατιωτικό τμήμα, ειδικοί ηλεκτρονικού πολέμου χρησιμοποίησαν το σύστημα Krasukha-S4 το οποίο καθιστά δυνατή την ανίχνευση όλων των τύπων εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.
Ο κύριος σκοπός του συγκροτήματος ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-S4 είναι να καλύψει θέσεις διοίκησης, ομάδες στρατευμάτων, συστήματα αεράμυνας, σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις από εναέρια αναγνώριση ραντάρ και όπλα υψηλής ακρίβειας.
Το συγκρότημα έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση όλων των ραντάρ που χρησιμοποιούνται σε αεροσκάφη διαφόρων τύπων, καθώς και σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από το Luhansk, μεγάλη ήττα των Ουκρανών στο Donbass

Οι ουκρανικές δυνάμεις προβαίνουν σε μαζική απόσυρση από το Lysychansk και την περιφέρεια Luhansk.
Ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) στη Ρωσία Rodion Miroshnik ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας απόσυρση από το Lysychansk προς το Siversk, το Kramatorsk και το Slovyansk στις 28 Ιουνίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την απόσυρση που ξεκίνησε στο Severodonetsk προς τα ουκρανικά οχυρά γύρω από το Siversk, το Kramatorsk και το Slovyansk.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν αυτή την προσέγγιση έως ότου η ρωσική επίθεση κορυφωθεί ή οι ουκρανικές δυνάμεις φτάσουν σε πιο αξιόπιστες αμυντικές θέσεις.

Ο ρυθμός και το αποτέλεσμα της επόμενης φάσης της τρέχουσας εκστρατείας μπορεί να εξαρτηθεί εν μέρει από την ικανότητα της Ρωσίας να ανακτήσει τη μαχητική ισχύ από τις δυνάμεις που συμμετείχαν στη Μάχη του Severodonetsk.
Οι υπόλοιπες ρωσικές δυνάμεις στο Severodonetsk θα χρειαστεί να περάσουν τον ποταμό Siverskyi στο Lysychansk από το Severodonetsk ή τους γύρω οικισμούς του για να ενισχύσουν περαιτέρω την ρωσική επίθεση.
Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να απαιτήσει κάποιο χρόνο, καθώς οι Ρώσοι κατέστρεψαν τις τρεις κύριες γέφυρες του ποταμού κοντά στην πόλη.
Ο Miroshnik ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη διασχίσει τον ποταμό Siverskyi από την Kreminna και χτίζουν προγεφυρώματα για περαιτέρω επιθέσεις στο Lysychansk από το βορρά.
Εάν οι ρωσικές δυνάμεις απειλούν να ολοκληρώσουν την επίθεση πιέζοντας από τα βόρεια και νοτιοδυτικά του Lysychansk, τότε οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα εγκαταλείψουν επίσης το Lysychansk άρον - άρον.
Οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν εμπλακεί σε συνεχείς επιθετικές επιχειρήσεις στο Severodonetsk θα χρειαστούν επίσης λίγο χρόνο για να αποκαταστήσουν τις μαχητικές ικανότητες πριν συμμετάσχουν σε μια επίθεση στο βόρειο ή βορειοανατολικό Lysychansk.

Η Ομάδα Πληροφοριών Συγκρούσεων της Ουκρανίας (CIT) ανέφερε ότι η Ρωσία αντικατέστησε τον Διοικητή της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (WMD) Alexander Zhuravlev με τον πρώην διοικητή του 8ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων (CAA) Andrey Sychevoy

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov ανακοίνωσε ότι θα σχηματίσει τέσσερα νέα τάγματα «με εντυπωσιακό αριθμό προσωπικού».
Επισήμανε επίσης ότι οι τσετσενικές δυνάμεις σχημάτισαν ένα τάγμα West-Akhmat «στο συντομότερο δυνατό» χρόνο και ισχυρίστηκε ότι η μονάδα θα αναπτυχθεί σε μια καλά εξοπλισμένη βάση στην Τσετσενία.
Οι τσετσενικές δυνάμεις πιθανότατα θα αναπτύξουν το νεοσύστατο τάγμα στην πρώτη γραμμή.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθετικές επιχειρήσεις νότια και νοτιοδυτικά του Lysychansk.
Οι αξιωματούχοι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από το Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Slovyansk και διεξήγαγαν επιθέσεις σε οικισμούς δυτικά του Izyum, πιθανόν να διαταράξουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να προχωρήσουν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Kharkiv - Belgorod και συνέχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να εμποδίσουν την ουκρανική προέλαση προς τα διεθνή σύνορα ή το Izyum.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν αντεπιθέσεις βόρεια της πόλης Kherson και σύμφωνα με πληροφορίες απελευθέρωσαν δύο οικισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό ανατολικά της Μελιτόπολης.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά του Lysychansk για να καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut - Lysychansk σε αρκετές περιοχές.
Ο Επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποκτήσουν βάση στο νότιο τμήμα του διυλιστηρίου πετρελαίου Lysychansk και προέλασαν δυτικά της Vochoyarivka, αλλά δεν έφτασαν στο T1302.
Ο Haidai πρόσθεσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν μάχες νότια και νοτιοδυτικά του Lysychansk.
Ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, ισχυρίστηκε ότι το LNR και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στο ένα τρίτο της διαδρομής στο Lysychansk από τα νότια και μάχονται στο γήπεδο ποδοσφαίρου Shaktar, ενώ άλλα στρατεύματα διασχίζουν τον ποταμό Siverskyi γύρω από την Kreminna.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης μια ανεπιτυχή επίθεση δυτικά της Mykolaivka και της Yakovlivka, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου T1302.
Ρωσικά αεροσκάφη Su-25 έπληξαν ουκρανικές θέσεις στη Bila Hora, ακριβώς νοτιοανατολικά του Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν περιορισμένα εδαφικά κέρδη νότια του Bakhmut στις 28 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται σε οικισμούς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E-40 που εκτείνεται από το Slovyansk στο Bakhmut, περίπου 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bakhmut
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο πρόσθεσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται προς την κατεύθυνση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Uglehirska βορειοδυτικά του Svitlodarsk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στην Pavlivka, ακριβώς ανατολικά των συνόρων Donetsk – Zaporizhia.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να εξαπολύουν επιθέσεις για να αποδυναμώσουν τους Ουκρανούς δυτικά του Izyum και για να διαταράξουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια επίθεση στο Zalyman, περίπου 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα συνέχισαν να επιτίθενται στο Zalyman στην προσπάθειά τους να διακόψουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις και έτσι να υπερασπιστούν τις ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) προς το Izyum μέσω της Borova (περίπου 41 χλμ ανατολικά).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να στοχεύουν ρωσικό εξοπλισμό στο Vesele, ακριβώς ανατολικά του Zalyman.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθέσεις βόρεια του Slovyansk αλλά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε-40.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Motuzyanyk ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στη Mazanivka, ακριβώς δυτικά του E40

Νότιος Άξονας - Kherson και Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν αντεπιθέσεις βόρεια της πόλης Kherson.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός δημοσιογράφος Andriy Tsaplienko ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Zelenyi Hai και το Barvinok, περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Kherson στα σύνορα Mykolaiv-Kherson.
Ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Πενταγώνου είχε αναφέρει προηγουμένως ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν μικρά χωριά βόρεια και βορειοδυτικά της πόλης Kherson το Σαββατοκύριακο, αλλά ούτε ουκρανοί ούτε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν κατονομάσει αυτούς τους οικισμούς.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανακτήσουν προηγουμένως χαμένες θέσεις στο Potyomkyne, το Plotnytske και το Lupareve στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν και να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές κατά μήκος των συνόρων της περιφέρειας Mykolaiv - Kherson και Kherson - Dnipropetrovsk για να διαταράξουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις
Η εκπρόσωπος της Ουκρανικής Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης, Nataliya Gumenyuk, σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν επίσης τρία ρωσικά συστήματα Pantsir σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια να καταστρέψουν τις ρωσικές άμυνες στο Snake Island στα ανοιχτά της Ρουμανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να μεταφέρουν εξοπλισμό και προσωπικό ανατολικά της Μελιτόπολης.
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Zaporizhia Oleksandr Starukh ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό από και προς τη Μελιτόπολη στα ανατολικά.
Ο Starukh πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν μια τακτική ομάδα τάγματος (BTG) στο Berdyansk και την περιοχή Prymorsk, αλλά δεν είναι σαφές εάν το BTG θα συνεχίσει ανατολικότερα ή θα παραμείνει σε αυτήν την περιοχή.
xx1_11.png

xx2_12.png

xx3_12.png

xx4_10.png

xx5_7.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης