Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Ο δήμαρχος του Κιέβου ζητά από τη Δύση να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

ΝΑΤΟ: Ο δήμαρχος του Κιέβου ζητά από τη Δύση να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
Αίτημα για αντιπυραυλικά συστήματα διατύπωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, μιλώντας στο σύνοδο του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Ο δήμαρχος του Κιέβου, που βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, κάλεσε τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να «επιταχύνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, εξηγώντας ότι η στήριξη αυτή είναι αναγκαία για «να επιστρέψει η ειρήνη» στην Ευρώπη.
«Αναμένουμε» από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι θα επιτρέψει «να επιταχυνθούν» οι παραδόσεις όπλων στον ουκρανικό στρατό, είπε ο Vitaly Klitshko, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι περιμένει από τη σύνοδο αυτήν.
«Χρειαζόμαστε αντιπυραυλικά συστήματα. Βλέπουμε καθημερινά τους ρωσικούς πυραύλους να καταστρέφουν τις πόλεις μας, να σκοτώνουν αμάχους, να καταστρέφουν τις υποδομές», πρόσθεσε ο Klitshko.
«Η στήριξη στην Ουκρανία είναι το κλειδί για να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη» συνέχισε ο Klitshko, επισημαίνοντας ότι η εισβολή στη χώρα του από τη Ρωσία «δεν είναι ένας πόλεμος εναντίον του ουκρανικού στρατού αλλά εναντίον του πληθυσμού».
«Πρέπει να απομονώσουμε τη Ρωσία», επέμεινε ο δήμαρχος, καταδικάζοντας την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Kremenchuk, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και άλλοι 40 αγνοούνται.
«Ο κόσμος πρέπει να μάθει να δρα γρήγορα. Πρέπει να σταματήσουμε τον στρατό του Putin στην Ουκρανία, τώρα (…) ό,τι και αν κοστίσει (…) σε στρατιώτες, σε αμυντικά και επιθετικά όπλα», τόνισε ο δήμαρχος.
Σαράντα ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων συμμετέχουν σε αυτή τη σύνοδο στη Μαδρίτη.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα μιλήσει στη σύνοδο μέσω βιντεοκλήσης αύριο Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης