Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον πάγο τα «πολυδιαφημισμένα» τουρκικά τανκς Altay – Δεν υπάρχουν κινητήρες…

tags :
Στον πάγο τα «πολυδιαφημισμένα» τουρκικά τανκς Altay – Δεν υπάρχουν κινητήρες…
Κατηγορώντας τους Γερμανούς, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Muhsin Dere ισχυρίστηκε ότι η γερμανική εταιρεία που είχε προμηθεύσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας για ένα πρωτότυπο που είχε παραχθεί στο παρελθόν από την ιδιωτική εταιρεία Otokar σταμάτησε να το προμηθεύει όταν το έργο έφτασε στο στάδιο της μαζικής παραγωγής.

Καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά το πολυδιαφημισμένο τούρκικο άρμα μάχης Altay, σύμφωνα με έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στη γείτονα…
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Muhsin Dere, ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο που αφορούσε την κρατική επιχείρηση Στρατιωτικών Εργοστασίων και Ναυπηγείων (ASFAT), απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που επέκριναν την τουρκική κυβέρνηση για την καθυστέρηση.
Κατηγορώντας τους Γερμανούς, ο Dere ισχυρίστηκε ότι η γερμανική εταιρεία που είχε προμηθεύσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας για ένα πρωτότυπο που είχε παραχθεί στο παρελθόν από την ιδιωτική εταιρεία Otokar σταμάτησε να το προμηθεύει όταν το έργο έφτασε στο στάδιο της μαζικής παραγωγής.
Σημειώνοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την παραγωγή τοπικού συστήματος κινητήρα και μετάδοσης στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι διεγάγονται διαπραγματεύσεις και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Dere είπε, «Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κινητήρα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει τανκ».
Η Τουρκία ανακοίνωσε πέρυσι ότι είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει έναν κινητήρα 1.500 ίππων.
Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι για να επιτευχθεί η μεταφορά της ισχύος του κινητήρα στο ρεζερβουάρ θα χρειαστεί πολύς χρόνος.
Η BMC, ο κύριος ανάδοχος του έργου, βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με την κορεάτικη εταιρεία κατασκευής κινητήρων Hyundai Doosan Infracore και την S&T Dynamics, η οποία παράγει αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι η Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει μαζική παραγωγή μετά την επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά οι αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει η BMC, η έλλειψη μετρητών και οι ισχυρισμοί για διαφθορά δυσκολεύουν την επίτευξη αυτού του στόχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης