Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Προσκλητήριο σε «φιλικές» χώρες να συνεργαστούν στον αμυντικό τομέα

Τουρκία: Προσκλητήριο σε «φιλικές» χώρες να συνεργαστούν στον αμυντικό τομέα
Ο αριθμός των έργων στην τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αυξηθεί από 60 σε πάνω από 750 σε περίπου 20 χρόνια, με τους προϋπολογισμούς έργων να πλησιάζουν τώρα τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με μόλις 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής του ανώτατου αμυντικού οργάνου της Τουρκίας, ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) Ismail Demir κάλεσε τις «φίλες και συμμαχικές» χώρες να συνεργαστούν με την Τουρκία για την κάλυψη των αναγκών της αμυντικής βιομηχανίας και ασφάλειας.
Ο Demir μίλησε στην έκθεση ασφάλειας και άμυνας SEDEC 2022, η οποία διοργανώθηκε για να δημιουργήσει μια γέφυρα εξαγωγών για τους βιομήχανους που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εσωτερικής ασφάλειας και της άμυνας στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως η τουρκική αμυντική βιομηχανία συνεχίζει να εργάζεται αποτελεσματικά για να καλύψει τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) και των μονάδων ασφαλείας, από το σχεδιασμό έως τη μαζική παραγωγή, την έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και την καινοτομία έως την εκβιομηχάνιση, όλα υπό τον συντονισμό της SSB.
Ο Demir επεσήμανε ότι η ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια έδωσε τη δυνατότητα στις πλατφόρμες, τα συστήματα και τις δυνατότητες των εταιρειών σε πολλούς τομείς να προσελκύσουν ζήτηση από τις ξένες αγορές, προσθέτοντας ότι η SSB αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( ΜΜΕ) και υποβιομηχανίες, που συγκαταλέγονται στις ζωτικές δυνάμεις του κλάδου και παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η Τουρκία έχει δεκαπλασιάσει τα αμυντικά της έργα

Ο επικεφαλής της SSB δήλωσε ότι ο αριθμός των έργων στην τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αυξηθεί από 60 σε πάνω από 750 σε περίπου 20 χρόνια, με τους προϋπολογισμούς έργων να πλησιάζουν τώρα τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με μόλις 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Εφιστώντας την προσοχή στη σημασία της βιωσιμότητας στον τομέα και τη συνεργασία με φιλικές χώρες, ο Demir είπε ότι η Τουρκία είναι πολύ «ανοιχτή στους εκπροσώπους των φιλικών χωρών μας να συνεργαστούν μαζί μας σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας».
«Αυτή είναι η μέθοδος αποτελεσματικής χρήσης των περιορισμένων πόρων μας και λήψης πολύ παραγωγικών αποτελεσμάτων».
Πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να επιβάλει «ανούσιους» περιορισμούς, «όπως κάνουν πολλές άλλες χώρες», αλλά αναγνώρισε ότι «φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη παραγωγή και πώληση των προϊόντων (άμυνας).
Μιλώντας επίσης στην εκδήλωση, ο Osman Okyay, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Defense and Aviation Industry Manufacturers Association (SASAD), εξήγησε ότι είναι περήφανοι που είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως χάρη στο όραμα που διατυπώθηκε στον τομέα της άμυνα και τη θέληση να το πραγματοποιήσει.
Επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες έργα έχουν υλοποιηθεί στην αμυντική βιομηχανία, όπου η εξάρτηση από το εξωτερικό έχει μειωθεί και η παραγωγή πραγματοποιείται με εγχώριους πόρους, ο Okyay είπε: «Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιτυχίας μας σε παγκόσμια κλίμακα είναι οι συνολικές κλαδικές εξαγωγές ξεπερνώντας τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που πετύχαμε πέρυσι. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε αυτό το ποσό στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και να το βελτιώνουμε συνεχώς».

Το SASAD στοχεύει να υποστηρίξει όλα τα στοιχεία που δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας, ιδιαίτερα τις εταιρείες-μέλη

«Συνεχίζουμε να προβάλλουμε τα προϊόντα του κλάδου μας μέσω συνεργασιών που έχουμε αναπτύξει με διάφορες χώρες και να διοργανώνουμε εκδηλώσεις σύμφωνα με κοινούς στόχους και στόχους.
Στοχεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη στρατηγική θέση της SASAD την επόμενη περίοδο και να την καταστήσουμε πιο επωφελής ο κλάδος μας», είπε ο Okyay.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Teknopark Ankara, Hasan Gültekin, δήλωσε επίσης ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας, τα σύνορα και η εσωτερική ασφάλεια έχουν ιδιαίτερη σημασία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης