Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις στα ελληνικά σύνορα

Κομισιόν: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις στα ελληνικά σύνορα
Zητήθηκε από την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα εγγυάται το σεβασμό στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένει την απάντηση των ελληνικών αρχών.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όλους τους ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις στα σύνορα και αναμένει από τις εθνικές αρχές να διερευνήσουν αυτούς τους ισχυρισμούς και να τους παρακολουθoύν καταλλήλως, όπως απαιτείται». Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Ανίτα Χίπερ, κληθείσα να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο.
«Από την Ελλάδα ζητήσαμε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί μεμονωμένα», ανέφερε η κ. Χίπερ, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για να τεθεί σε εφαρμογή ένας «αξιόπιστος» και «ανεξάρτητος» μηχανισμός ελέγχου, ο οποίος θα επιτρέψει να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί με δομικό τρόπο. Πρόσθεσε επίσης, ότι ζητήθηκε από την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα εγγυάται το σεβασμό στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένει την απάντηση των ελληνικών αρχών.
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, τέλος, ότι ο διάλογος με τις ελληνικές αρχές είναι τακτικός, σε διάφορα επίπεδα και πρόσθεσε ότι η Επίτροπος Eσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, θα έχει τηλεδιάσκεψη την προσεχή Πέμπτη με τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης