Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην πρώτη 4ετία ο Μητσοτάκης δεν κατάφερε σχεδόν τίποτε, στην δεύτερη 4ετία θα συρθεί σε πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ…

Στην πρώτη 4ετία ο Μητσοτάκης δεν κατάφερε σχεδόν τίποτε, στην δεύτερη 4ετία θα συρθεί σε πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ…
Η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία… αφού ο Μητσοτάκης θα συρθεί να υλοποιήσει σχεδόν όλο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Στην πρώτη 4ετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν κατάφερε να υλοποιήσει το όραμα του να καταστεί η Ελλάδα μια ισχυρή οικονομία…
Βέβαια εμείς δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει ποτέ να καταστεί βιώσιμη οικονομία με 394,5 δισεκ. χρέος και συνολικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος ύψους 635 δισεκ. ευρώ.
Ωστόσο λόγω της πανδημίας και των 44 δισεκ. που πέταξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και λόγω του πληθωρισμού, της ενεργειακής κρίσης και του Ουκρανικού… μπορεί να ειπωθεί ότι όντως δεν είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει και υλοποιήσει το πολιτικό του πρόγραμμα.

Βέβαια οι αποφάσεις που ελήφθησαν με αφορμή τις πολλαπλές κρίσεις υποθήκευσαν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οικονομία σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι στο παρελθόν αλλά προφανώς όλοι θα πουν «τι θα μπορούσε να κάνει ο Μητσοτάκης απέναντι στην πανδημία ή τον πληθωρισμό» σίγουρα θα μπορούσε να μην πετάξει 44 δισεκ. καθώς σε αξιόλογο ποσοστό κατέληξε σε απατεώνες επιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία…

Όλοι οι βασικοί αριθμοδείκτες της Ελλάδος είναι προβληματικοί και ναι ακόμη και στην εποχή της τραγικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα και σήμερα έχει μόνο ελλείμματα… δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Με οικονομικούς όρους λοιπόν η Ελλάδα σήμερα είναι σε χειρότερη θέση αν και μόνο ένας τομέας εξυγιάνθηκε ο τραπεζικός κλάδος αφού τα NPEs τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα βρίσκονται κάτω από 10%.... από 100 δισεκ. NPEs έχουν μειωθεί σχεδόν στα 10 δισεκ. ευρώ.

Η πρώτη 4ετία της Νέας Δημοκρατίας αναλώθηκε σε διαχείριση κρίσεων…και δημόσια σπατάλη 

Στην διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν οικτρή, κυρίως γιατί οι θάνατοι ξέφυγαν, εφαρμόστηκαν από τα πιο σκληρά μέτρα διεθνώς ενώ η προσπάθεια επιβολής της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ήταν μια ποταπή πράξη ανήθικων ανθρώπων.
Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος, ένα απαράδεκτο λάθος που στιγμάτισε την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί διαίρεσε την κοινωνία για ένα μείζονος θέμα, την υγεία.
Η προσωπική υγεία, είναι υπέρτερη της κοινωνικής υγείας, όχι το αντίθετο όλα τα άλλα είναι ηθικολογίες.
Ως προς το Ουκρανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστεύουμε ακράδαντα ότι πήρε λάθος θέση συμμάχησε με ένα γεροντάκι τον Biden ένα απολίθωμα του προχθές αντί να σεβαστεί αιώνων σχέσεις με την Ρωσία.
Η Ελλάδα έπρεπε να διατηρήσει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ρωσία και τον Πρόεδρο Putin… ούτως ή άλλως οι ρώσοι έχουν συντρίψει στρατιωτικά τους Ουκρανούς και οι ρώσοι έχουν αποδεκατίσει με το φυσικό αέριο την Ευρώπη…
Το ρούβλι σημειώνει ράλι και το ΝΑΤΟ… απλά σχεδιάζει να αυξήσει 650% την δύναμη κρούσης του…
Η θέση μας ξεκάθαρη, η Ελλάδα πρέπει να είναι κοντά στην Ρωσία, οποιαδήποτε άλλη πολιτική είναι λάθος και ο Erdogan ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δίκιο… με την στάση του και την στρατηγική που ακολουθεί…

Η δεύτερη 4ετία θα είναι κυβέρνηση ΝΔ με πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ... πασοκοποιείται η κυβέρνηση 

Στην δεύτερη 4ετία, είτε προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, είτε στο τέλος της 4ετίας ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν θα καταφέρουν να πετύχουν αυτοδυναμία.
Όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει αυτοδυναμία.
Θα συρθεί ο Μητσοτάκης σε συνεργασία με τον Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ και όχι τον Βελόπουλο…
Η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έλεγαν παλιά όπου το ΠΑΣΟΚ είχε κομματικοποιήσει το δημόσιο…
Σήμερα παραφράζοντας αυτή την πρόταση η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία… αφού ο Μητσοτάκης θα συρθεί να υλοποιήσει σχεδόν όλο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Οι δήθεν ηθικολόγοι βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν στην καρέκλα, οπότε είναι διατεθειμένοι και γκαρμπόν όλο το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσουν κατά τα άλλα οι φιλελεύθεροι δεξιοί της Νέας Δημοκρατίας που μόνο δεξιοί δεν είναι....αλλά εκφυλισμένοι κεντρώοι…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης