Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προβοκάτσια; – Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως συνέλαβαν Έλληνα κατάσκοπο που έδινε πληροφορίες στην ΕΥΠ

Προβοκάτσια; – Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως συνέλαβαν Έλληνα κατάσκοπο που έδινε πληροφορίες στην ΕΥΠ
Η ΜΙΤ συνέλαβε έναν Έλληνα υπήκοο που σύμφωνα με την Άγκυρα ότι διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ της ΕΥΠ

Μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη κατεγράφη το Σάββατο (25/6/2022) με τους Τούρκους να υποστηρίζουν πως συνέλαβαν Έλληνα κατάσκοπο.
Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η γνωστή ΜΙΤ συνέλαβε έναν Έλληνα υπήκοο που είχε διαπιστωθεί - σύμφωνα με την Άγκυρα- ότι διενεργούσε κατασκοπεία στην Τουρκία για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Ως αποτέλεσμα των ερευνών της, η Τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (ΜΙΤ) αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ συνεργαζόταν με τον Έλληνα υπήκοο Muhammed Amar Ampara για κατασκοπεία κατά της Τουρκίας, ανέφεραν πηγές ασφαλείας, όπως αναφέρει το Anadolu.

«Υποδυόταν τον επιχειρηματία»

Είπαν ότι ο Ampara υποδυόταν τον επιχειρηματία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις τουρκικές στρατιωτικές  κινήσεις στα σύνορα και να ενημερώνει σχετικά την Αθήνα.
Διεξήγαγε επίσης έρευνα για Σύρους στην Τουρκία, καθώς και για επιχειρηματίες εγκατεστημένους στην Ελλάδα που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ (FETO).
Η FETO ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 251 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 2.734, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Πάντως οι ελληνικές αρχές φέρονται να διαψεύδουν, πως ο συλληφθείς είναι Έλληνας υπήκοος πόσο μάλιστα ότι διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.
spy.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης