Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs, JP Morgan: Τίναγμα της ψόφιας γάτας οι όποιες αναλαμπές στις αγορές - Πότε θα τελειώσει η bear market

Goldman Sachs, JP Morgan: Τίναγμα της ψόφιας γάτας οι όποιες αναλαμπές στις αγορές - Πότε θα τελειώσει η bear market
Απαισιόδοξες Goldman Sachs, JP Morgan, παρά την ανοδική τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τίναγμα της ψόφιας γάτας εκτιμούν ότι είναι οι όποιες αναλαμπές στις αγορές και ειδικά στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τα trading desks των Goldman Sachs και JP Morgan, προτρέποντας τους επενδυτές να προσέχουν…
Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman «βλέπει» τέλος στην τρέχουσα bear market το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ η JP Morgan εκτιμά πρόσκαιρη άνοδο στον S&P 500, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, πάνω από τις 4.000 μονάδες και στη συνέχεια υποχώρηση.
Ειδικότερα, οι τακτικοί αναγνώστες του Bankingnews γνωρίζουν καλά ότι μεταξύ των flow traders της Goldman Sachs υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι πολύ καλοί σε αυτό το οποίο κάνουν, σε αντίθεση –μάλλον– με το ερευνητικό προσωπικό της τράπεζας, που πολύ συχνά αποτυγχάνει στις εκτιμήσεις του.
Αυτοί, όταν όλα κατέρρεαν, έβλαπαν κάποιο φως στο τούνελ...
Με άλλα λόγια, ακριβώς τη στιγμή που οι μετοχές έπεφταν, κανένας άλλος εκτός από τους flow traders της αμερικανικής τράπεζας δεν ανέφερε πως οι μετοχές είχαν υπερπωληθεί και ότι επίκειται ράλι ανακούφισης… περίπου στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

«Τα πειστήρια»

1 Ποσοστό SPX: Υψηλά έναντι χαμηλών 52 εβδομάδων

2 Ο δείκτης σχετικής ισχύος RSI στον SPX σε μια περίοδο 9 ημερών υπό 30 δίνει συντελεστή 345x (ο δείκτης σχετικής ισχύος είναι ένας τεχνικός δείκτης που χρησιμοποιείται στην ανάλυση των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Προορίζεται να απεικονίσει την τρέχουσα και ιστορική δύναμη ή αδυναμία μιας μετοχής ή μιας αγοράς με βάση τις τιμές κλεισίματος μιας πρόσφατης περιόδου συναλλαγών)

3 Εδώ θα φανεί εάν αυτό το επίπεδο θα διατηρηθεί στον RSI 14 ημερών στα μέσα της επόμενης εβδομάδας:

4 Προεξοφλείται μεγάλη υποβάθμιση στα κέρδη…

5 Οι προσφορές για call options στα FAAMG έχουν εξατμιστεί

... και ούτω καθεξής...

Προφανώς, λοιπόν οι traders της Goldman Sachs είχαν δίκιο για το επερχόμενο ράλι, το οποίο κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει «αναπήδηση ψόφιας γάτας», με τα futures στον SPX να ξεπερνούν τις 200 μονάδες μόνο τις τελευταίες ημέρες.

Φυσικά, η Goldman δεν άλλαξε στάση θεωρώντας πως, αντί για πτώση, θα έχουμε άνοδο - απλώς χρονομέτρησε, σωστά, την τελευταία «νεκρή γάτα που αναπηδά» σε αυτό που εξακολουθεί να παραμένει bear market και θα είναι bear market μέχρι να αλλάξει πολιτική η Fed (κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο), οπότε όλες οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων θα σημειώσουν εκρηκτική άνοδο.

Πόσο θα διαρκέσει…

Τι γίνεται όμως με τη διάρκεια του τρέχοντος bear market ράλι: για πόσο καιρό ακόμη αυτή η νεκρή γάτα θα συνεχίσει να αναπηδά;
Την απάντηση τη δίνει ο αναλυτής της JP Morgan, Jason Hunter, ο οποίος γράφει ότι ο S&P 500 προσπαθεί να ανακάμψει υπό ακραίες συνθήκες υπερπώλησης που διαμορφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την διατήρηση της αντίστασης στις 3.810-3.900 μονάδες να επιβεβαιώνει μια βραχυπρόθεσμη αντιστροφή της τάσης.
Λοιπόν, με τα futures να διαπραγματεύονται τώρα στις 3.890 μονάδες, φαίνεται ότι η αντιστροφή ξεκινά… τον Ιούλιο, ο οποίος απέχει μόλις λίγες ημέρες.

Πόσο μακριά θα πάει αυτή η ανοδική κίνηση;

Σύμφωνα με τον Hunter, «το δυνητικό ανοδικό σήμα ορμής στο εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο που μπορεί να ενεργοποιήσει αυτήν την Παρασκευή θα ενίσχυε αυτό το ανοδικό συναίσθημα για τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού.
«Πιστεύουμε ότι η κίνηση θα επεκταθεί προς βασικά επίπεδα αντίστασης, κοντά στις 4.100 μονάδες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου...
Απαιτείται μια κίνηση σε αυτόν τον τομέα για να μετατοπιστεί ανοδικά η μεσοπρόθεσμη δυναμική των τάσεων, κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμπίπτει με τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια πολιτικής» αναφέρει η JP Morgan.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις είναι πάντα... εκτιμήσεις...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης