Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν: Στους 1.500 οι νεκροί, πάνω από 2.000 οι τραυματίες

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν: Στους 1.500 οι νεκροί, πάνω από 2.000 οι τραυματίες
Τεράστιες καταστροφές μετά τη σεισμική δόνηση - Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Με δραματικούς ρυθμούς αυξάνεται ο ρυθμός των θυμάτων στο Αφγανιστάν μετά τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που ισοπέδωσε δεκάδες χωριά σε πολλές απομονωμένες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, γίνεται λόγος για τουλάχιστον 1.500 νεκρούς και για περισσότερους από 2.000 τραυματίες στις επαρχίες Paktika και Khost, οι οποίες είναι και αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από τη σεισμική δόνηση.
121.jpg
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, είναι ακόμα αδύνατο να ερευνήσουν όλες τις πληγείσες περιοχές.
32_7.jpg
Εκτιμάται πως δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια εξαιτίας της κατάρρευσης κτηρίων, καθώς ο σεισμός καταγράφηκε σε νυχτερινή ώρα όταν και οι περισσότεροι κοιμούνταν στα σπίτια τους.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων πολιτών.
4444444_3.jpg
Το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης έχει αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, αν και από την πρώτη στιγμή αναφέρονται σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις.
Συγκεκριμένα, επισημαίνεται η αδυναμία των διασωστών να προσεγγίσουν πολλές πληγείσες περιοχές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, των κατολισθήσεων αλλά και της αδυναμίας πρόσβασης στα πιο απομονωμένα χωριά.
34_5.jpg
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως αναπτύσσει ιατρικές ομάδες στο Αφγανιστάν, αλλά και αυτός επισήμανε την αδυναμία πρόσβασης σε πολλά σημεία της χώρας.
Τα 6,1 Ρίχτερ εκτιμάται πως ήταν ο χειρότερος σεισμός που έπληξε τα τελευταία 20 χρόνια το Αφγανιστάν. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε κοντά στο χωριό Khost, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης