Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk: Πώς κέρδισε 14,5 δισ. δολάρια σε λίγες ώρες

tags :
Elon Musk: Πώς κέρδισε 14,5 δισ. δολάρια σε λίγες ώρες
Ο μεγιστάνας εξελίχτηκε σε έναν από τους… σταρ ομιλητές του Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνει το Κατάρ.

Κατά 14,5 δισ. δολάρια εκτινάχθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Elon Musk, καθώς η μετοχή της Tesla αυξήθηκε κατά 9,4%, μετά από τη βουτιά της περασμένης εβδομάδας.
Αναλυτές απέδωσαν την υπεραπόδοση της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων τόσο στα σχόλια του Elon Musk όσο και σε ευρύτερους παράγοντες της αγοράς.

Ο μεγιστάνας εξελίχτηκε σε έναν από τους… σταρ ομιλητές του Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνει το Κατάρ
Συνομιλώντας με τον διευθυντή σύνταξης του Bloomberg News δεν δίστασε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για το μέλλον της Tesla, τη συμφωνία με το Twitter, ακόμη και για τις απόψεις του για την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Πόρτα εξόδου «βλέπει» το 3,5% των εργαζομένων στην Tesla

Αναφορικά με την Tesla και τις φημολογούμενες περικοπές που ετοιμάζονται, ο Elon Musk ξεκαθάρισε το τοπίο επιβεβαιώνοντας πως έρχονται πράγματι απολύσεις και πως το συνολικό προσωπικό της εταιρείας θα μειωθεί κατά περίπου 3%-3,5% μέχρι την επόμενη χρονιά.
Οι απολύσεις θα κυμανθούν σε πρώτη φάση στο 10% μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλά πρακτικά η συρρίκνωση του προσωπικού θα είναι μικρότερη, καθώς σταδιακά θα προστεθούν εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης (με ωρομίσθια), οπότε το τελικό ποσοστό θα είναι γύρω στο 3,5%.
Στη συνέντευξη, ο δισεκατομμυριούχος επαναδιατύπωσε τις ανησυχίες του για ύφεση και την ανάγκη μείωσης του εργατικού δυναμικού της Tesla, αλλά οι επενδυτές φαίνεται να μην έχουν δώσει σημασία στα σχόλια του που υποβαθμίζουν την απειλή του ανταγωνισμού και θεωρεί ως το βασικό εμπόδιο στο να ανταπεξέλθει η εταιρεία στην υψηλή ζήτηση, τα προβλήματα στον εφοδιασμό.
«Όπως γνωρίζει ο καθένας που έχει προσπαθήσει να παραγγείλει ένα Tesla, η ζήτηση για τα αυτοκίνητά μας είναι εξαιρετικά υψηλή και η λίστα αναμονής μεγάλη» τόνισε και συμπλήρωσε πως «αυξάνουμε την παραγωγική ικανότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης