Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισαν τα όργανα στην Ιταλία: «Στηρίζω Draghi και δεν δέχομαι μαθήματα» απαντά ο Conte στον Di Maio

Άρχισαν τα όργανα στην Ιταλία: «Στηρίζω Draghi και δεν δέχομαι μαθήματα» απαντά ο Conte στον Di Maio
O Luigi Di Maio δημιουργεί νέα ομάδα στην γερουσία, η οποία θα ονομαστεί «Μαζί για το μέλλον», με προοπτική να εξελιχθεί σε κόμμα.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Giuseppe Conte, απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Luigi Di Maio, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει τους «πεντάστερους».
«Δεν θέσαμε ποτέ υπό αμφισβήτηση τη στήριξή μας στον Mario Draghi, δεν δέχομαι μαθήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού από κανέναν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Conte.
«Θα συνεχίσουμε να προάγουμε τις αξίες του κινήματός μας, είμαστε και παραμείνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας σε ό,τι αφορά την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης, των κοινών συμφερόντων των πολιτών και της οικολογικής μετάβασης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο Conte τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ηγεσία του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Νεό κόμμα στον ορίζοντα

O Luigi Di Maio, στο μεταξύ, δημιουργεί νέα ομάδα στην γερουσία, η οποία θα ονομαστεί «Μαζί για το μέλλον», με προοπτική να εξελιχθεί σε κόμμα.
Μέχρι αυτή την στιγμή, ακολούθησαν τον υπουργό Εξωτερικών, στην νέα αυτή πολιτική πρωτοβουλία, 51 βουλευτές και 11 γερουσιαστές.
Πριν από την αποσχιστική αυτή πρωτοβουλία, στο ιταλικό κοινοβούλιο οι «πεντάστεροι» εκπροσωπούνταν από 72 γερουσιαστές και 155 βουλευτές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης