Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Υπέγραψε διάταγμα για την αποπληρωμή ευρωομολόγων σε ρούβλι

Putin: Υπέγραψε διάταγμα για την αποπληρωμή ευρωομολόγων σε ρούβλι
Σύμφωνα με το διάταγμα, η Ρωσία θα θεωρήσει ότι έχει εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις της αν οι πληρωμές γίνουν σε ρούβλια.

Διάταγμα για τη θέσπιση προσωρινών διαδικασιών σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους υπέγραψε την Τετάρτη (22.06.2022) ο Putin, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ρωσίας, ο Putin διέταξε την κυβέρνηση να επιλέξει τράπεζες εντός δέκα ημερών, προκειμένου να προχωρήσει οι αποπληρωμή ευρωομολόγων.
Σύμφωνα με το διάταγμα, η Ρωσία θα θεωρήσει ότι έχει εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις της αν οι πληρωμές γίνουν σε ρούβλια.
Όπως επισημαίνει το Reuters, η αποτυχία της Ρωσίας να εξυπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος λόγω των κυρώσεων που της έχει επιβάλλει η Δύση, την φέρνει πιο κοντά στην πρώτη αθέτηση υποχρεώσεών της σε διεθνή ομόλογα μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων, δηλαδή για διάστημα μεγαλύτερο από έναν αιώνα.

Η μακροοικονομική πολιτική μας, δείχνει πόσο αποτελεσματικοί είμαστε

Η μακροοικονομική πολιτική της Ρωσίας δείχνει πράγματι αποτελεσματικότητα εν μέσω της πίεσης των εξωτερικών κυρώσεων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin στο επιχειρηματικό φόρουμ των BRICS.
«Η μακροοικονομική μας πολιτική δείχνει την αποτελεσματικότητά της στην πράξη.
Καταφέραμε να προστατεύσουμε το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και να αρχίσουμε να σταθεροποιούμε την κατάσταση στον κλάδο παρέχοντας στοχευμένη κοινωνική στήριξη στους πολίτες», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Putin πρόσθεσε: «Το ρωσικό κράτος, πρώτα απ' όλα, εστιάζει στην τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Προσπαθούμε να διευρύνουμε τις επιχειρηματικές ελευθερίες με τη μείωση του διοικητικού φόρτου, τη δρομολόγηση νέων προγραμμάτων εύκολου δανεισμού και τη θέσπιση φορολογικών και τελωνειακών απαλλαγών.
Ασχολούμαστε ενεργά με την ανακατεύθυνση των εμπορικών ροών και των εξωτερικών οικονομικών μας επαφών σε αξιόπιστους διεθνείς εταίρους, πρώτα απ' όλα στις χώρες BRICS».


www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης