Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Επιβεβαίωσε το σχέδιο αύξησης επιτοκίων - Δήλωσε ότι το «νέο εργαλείο» παίρνει σχήμα

Lagarde (ΕΚΤ): Επιβεβαίωσε το σχέδιο αύξησης επιτοκίων - Δήλωσε ότι το «νέο εργαλείο» παίρνει σχήμα
Η πρόεδρος της ΕΚΤ ενημέρωσε το Ευρωκοινοβούλιο και για το  «νέο εργαλείο» που σχεδιάζουν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας για να αποτρέψουν τον «κατακερματισμό» στις αγορές ομολόγων
Σχετικά Άρθρα

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde επιβεβαίωσε σήμερα τα σχέδια της ΕΚΤ να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει αρχικά μια αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 25 μ.β. τον Ιούλιο και μία ακόμα, ίσως μεγαλύτερη, τον Σεπτέμβριο.
«Αυτές οι αποφάσεις υποδηλώνουν την δέσμευσή μας να προσαρμόσουμε όλα τα εργαλεία εντός του πλαισίου της εντολής μας, περιλαμβάνοντας ευελιξία αν απαιτηθεί, για να εξασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί μεσοπρόθεσμα στον στόχο του 2%», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ στους ευρωβουλευτές.
Η Christine Lagarde επίσης υποστήριξε ότι η οικονομία επηρεάζεται από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια και την ευρύτερη αβεβαιότητα.
Οι ανατιμήσεις διευρύνονται σε περισσότερα πεδία, επεσήμανε.
Σε ότι αφορά το νέο εργαλείο που κατασκευάζει η ΕΚΤ, προκειμένου να αποτρέψει την επαναφορά μιας κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε στους ευρωβουλευτές όπως είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα μιλώντας και προς τους Υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, ότι ο νέος μηχανισμός που σχεδιάζουν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχει σκοπό να εμποδίσει τις παράλογες κινήσεις των αγορών να ασκήσουν πίεση σε μεμονωμένα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, τη στιγμή που η ΕΚΤ ξεκινά τις πρώτες της αυξήσεις επιτοκίων εδώ και πάνω από μια δεκαετία. 
Η EKT θα χρησιμοποιήσει το νέο της εργαλείο για την καταπολέμηση της κρίσης εάν το κόστος δανεισμού για τα ασθενέστερα κράτη αυξηθεί πολύ ή πολύ γρήγορα, πρόσθεσε τέλος η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης