Διεθνή

ΗΠΑ: Παρά τις ενστάσεις ειδικών, τα CDC ενέκριναν τη χορήγηση εμβολίων Covid για τα νήπια

ΗΠΑ: Παρά τις ενστάσεις ειδικών, τα CDC ενέκριναν τη χορήγηση εμβολίων Covid για τα νήπια
O πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σύντομα η αποστολή των εμβολίων για τα μικρά παιδιά
Σχετικά Άρθρα

Παρά τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις πολλών ειδικών η επιτροπή συμβούλων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ψήφισε το Σάββατο (18/2/2022) ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των εμβολίων για την Covid-19 των εταιρειών Pfizer και Moderna για τα νήπια, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διάθεσή τους, ενδεχομένως και από την επόμενη εβδομάδα.
Η πρόταση, που πέρασε με ψήφους 12 υπέρ και 0 κατά, θα πρέπει να εγκριθεί από τη διευθύντρια των CDC Rochelle Walensky ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να αρχίσει να διαθέτει τα εμβόλια στα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.
Την Παρασκευή (17/6), η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna για τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών και το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για τα παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών. Το εμβόλιο της Pfizer είχε ήδη πάρει έγκριση για τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω.
«Αυτή η ασθένεια σκοτώνει παιδιά και έχουμε μια ευκαιρία να το αποτρέψουμε», σχολίασε η Beth Bell μία από τους γιατρούς της επιτροπής, μετά την ψηφοφορία.

Αποστολή εμβολίων

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σύντομα η αποστολή των εμβολίων για τα μικρά παιδιά «σε χώρους τους οποίους γνωρίζουν και εμπιστεύονται οι γονείς», όπως στα γραφεία παιδιάτρων, σε παιδιατρικά νοσοκομεία και σε φαρμακεία.
Οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών τους, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα.
Αν και πολλοί γονείς στις ΗΠΑ επιθυμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δεν είναι σαφές πόσο μεγάλη θα είναι η ζήτηση.
Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech εγκρίθηκε για τα παιδιά ηλικίας 5 -11 ετών τον περασμένο Οκτώβριο αλλά μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί μόνο το 29% των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης