Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Donetsk

Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Donetsk
 H πόλη Donetsk βομβαρδίζεται από τους Ουκρανούς και  σε διάφορες συνοικίες της έχουν πέσει περισσότερες από 200 οβίδες των 155 χιλιοστών

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν το Σάββατο (18/6/2022) από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Donetsk, υποστηρίζουν οι τοπικές, φιλορωσικές αρχές της αυτονομιστικής επαρχίας.
«Λόγω των βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk» ανέφερε το γενικό επιτελείο των φιλορωσικών δυνάμεων σε ανάρτηση στο Telegram.
Η πόλη Donetsk είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας», στη λεκάνη του Donbass.
Ελέγχεται εν μέρει από τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014 και είναι το θέατρο σφοδρών μαχών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, οι φιλορωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι από το πρωί η πόλη Donetsk βομβαρδίζεται από τους Ουκρανούς και ότι σε διάφορες συνοικίες της έχουν πέσει περισσότερες από 200 οβίδες των 155 χιλιοστών.
Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, από τους βομβαρδισμούς αυτούς χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων ένας κινηματογράφος και ένα καφενείο στο κέντρο της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης