Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τι απαντά ο Musk στην αγωγή των 258 δισ. δολαρίων για χειραγώγηση του Dogecoin

Τι απαντά ο Musk στην αγωγή των 258 δισ. δολαρίων για χειραγώγηση του Dogecoin

Ο Musk δηλώνει ότι για αυτόν αλλά και την Tesla και την Space X το κρυπτονόμισμα - meme  έχει μέλλον

Σχετικά Άρθρα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk, επανήλθε στο Twitter τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022 για να εκφράσει τις απόψεις του για τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Απαντώντας σε ένα tweet του συνδημιουργού του Dogecoin, Billy Markus, ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί οι άνθρωποι να το χρησιμοποιήσουν πραγματικά για κάτι, ο Musk έγραψε: «Η Tesla και η SpaceX, έχουν μέλλον στη σχέση τους με το εμπόρευμα».
Τον Ιανουάριο, το κρυπτονόμισμα - meme Shiba Inu που λανσαρίστηκε το 2013, κατέγραψε εκτόξευση της τιμής του  όταν ο Musk ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αγορά εμπορευμάτων της Tesla.

Η αγωγή για την «πυραμίδα»

Να σημειωθεί ότι αγωγή κατά του Elon Musk αλλά και των SpaceX και Tesla κατέθεσε Αμερικανός πολίτης διεκδικώντας αποζημίωση άνω των 258 δισ. δολαρίων με την κατηγορία πως συμμετείχαν σε «πυραμίδα» εξαπάτησης επενδυτών για το κρυπτονόμισμα Dogecoin, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022.
«Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ψευδώς ότι το Dogecoin είναι μια κανονική επένδυση, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καμία αξία απολύτως», αναφέρει ο Kith Johnson στη μήνυση που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν.
«Ο Musk χρησιμοποίησε το βάθρο του ως πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το σχέδιο πυραμίδας dogecoin για κέρδος, δημοσιότητα και διασκέδαση».
Η καταγγελία συμπεριλαμβάνει, επίσης, σχόλια από τον Warren Buffet, τον Bill Gates και άλλους που αμφισβητούν εν γένει την αξία του κρυπτονομίσματος.
Οπως μεταδίδει το Reuters, o ενάγων ζητάει αποζημίωση 86 δισ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει τη μείωση της αξίας του dogecoin από τον Μάιο του 2021.
Θέλει επίσης να εμποδίσει τον Musk και τις εταιρείες του να προωθήσουν το dogecoin, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η επένδυση στο dogecoin είναι υψηλού ρίσκου.
Υπενθυμίζεται πως η Tesla τον Φεβρουάριο του 2021 ανακοίνωσε ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολ. και για μικρό χρονικό διάστημα το αποδεχόταν ως πληρωμή για τα οχήματά της.

wwww.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης